Killjoys – cynisk SF-tvserie från Canada om klasskamp

Killjoys (2015-) är en kanadensisk, rafflande och actionspäckad SF-tvserie om några prisjägare som försöker vara justa eller så skiter de bara i det i ett ekologiskt och socioekonomiskt kollapsande solsystem, The Quad. The Quad präglas av klasskamp. Bolaget, ett stort megamonopol dominerat av 9 ägardynastier, drar i alla trådar i solsystemet. Otroligt engagerande och lättsmält och finns på Netflix. En dystopi med lite fellgoodkänsla. Huvudhjälten är en ytterst kapabel kvinna.

Dela och gilla
Dela inläggetShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
Det här inlägget postades i Ekologi, Ekonomi, Jämnlikhet och feminism, Klassamhället, Klasskamp, Klassresa, Klimat, SF, TV-serier. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *