Privat sjukvård lämnar fattiga att dö

Privat, icke-offentligfinansierad sjukvård lämnar den fattige att dö. Studier visar att även privat, offentligfinansierad vård är dålig för:

  1. multisjuka patienter och andra svår fall får inte den hjälp de behöver i tillräckligt hög utsträckning för de kostar för mycket.
  2. alla patienter löper större risk att dö även i privat, offentligfinasierad vård pga kostnadsjakten

Michael Moore intervjuar i filmen Sicko ett antal patienter med cancer och sjukförsäkring vid ett tillfälle. När han återkom till dem efter ett tag hade alla utförsäkrats och dött.

En vän till en vän till mig  var väldigt högavlönad och hade den allra bästa sjukförsäkringen i USA. Han fick AIDS. Till slut utförsäkrades även han.

Nu har Göteborgs första privata hjärtklinik öppnat.

Ska de fattiga och många andra lämnas att få sämre vård än de rika, kanske ingen vård alls eller att utförsäkras för att dö även här? Rösta rött i valet 2014 för en offentligfinansierad och jämlik vård för alla av världsklass!

Det här inlägget postades i Ägande, Antisociala reformer, Blockskillnad, Hälsa, Handikappfrågor, Jämnlikhet och feminism, Offentlig sektor, Orättvisa, Privata sjukförsäkringar, Privatisering, Rättvisa, Röstande, Samhälle, Samhällsvision, Sjukskrivningar, Sjukvård, Statligt ägande, Välfärd, Vård, Värderingar, Vinsttak, Vision. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.