Arbete

Att få må bra både på och av sitt arbete borde vara en självklarhet. Medarbetare, företag och samhälle är alla vinnare när miljön på vårt arbete är god. Det anser vi på denna vänsterblogg. Ändå är verkligheten att hårt slimmade organisationer och ökade krav på produktivitet ökar stressen och därmed pressen på medarbetarna. Under 2010 arbetade vi över 4,6 miljoner timmar per vecka. Det motsvarar 115 000 heltidsjobb, eller cirka 6 timmar i genomsnitt för dem som jobbar över. Ett arbete med förhöjt tempo och ökad produktivitet gör det svårt att uppfylla kraven på goda resultat.

Facken skyddar de anställda

De fackliga organen var och är en förutsättning för att förhindra utvecklingen av kommandostyrda och ohälsosamma jobb, företag och organisationer. Det vet vi på denna vänsterblogg. Den svenska modellen skapade en gång en stabil utveckling av arbete för oss alla i nära samverkan som gagnade alla parter.

Men istället ser vi en ny träldom växa där utsatt arbetskraft missbrukas. Vi såg missbruket i fas3 uppstå under Alliansen. De flesta i fas3 var utsatta grupper och funktionsnedsatta.

Ändå anklagar högern de arbetslösa och sjuka för att arbeta för lite. Därför ska de få mindre. Det kallas för arbetslinjen. Ansvarsfullt och bra för Sverige enligt Reinfeldt och Borg. Arbetslösa och sjuka ska hungra mer efter arbete som inte finns p.g.a. utebliven investering. Syftet är sjunkande löner och stigande produktivitet för folkflertalet.

Följ din dröm

Vår vänsterblogg vill hjälpa folk att inom rimliga gränser få det arbete de drömmer om. Borgarna vill att de arbetslösa ska få allt sämre jobb.

Gör din plikt och kräv din rätt! Arbeta eller sök arbete om du är frisk. Men kräv en arbetssituation och lön som är människovärdig!

Slutligen kan troligen ett mänskligare tempo och en godare miljö på vårt arbete leda till att fler behöver anställas. Det tror vi på vår vänsterblogg. Detta leder förhoppningsvis till att arbetslösheten går ner och färre blir utbrända. Detta kan då löna sig genom att kostnaderna för arbetslösheten och ohälsotalen går ner.

5 svar på Arbete

 1. Alex Wo skriver:

  Det här var väl inte speciellt vänster…? Håller med om det mesta och är liberal! 😉

 2. admin skriver:

  Då kanske du borde rösta rött; i alla fall på Socialdemokraterna.

 3. Undrar skriver:

  Rött. Vänster. Känner mig lite undrande.1990 Statsvetare Johannes Lindvall kallar det den största kursändringen i soc.d politik under efterkrigstiden.Ingvar Carlssons inställningar till arbetslösa. Göran Perssons politik. Det är klart att folket (spec de som drabbades med vänner av 2/3 dels samhället tappade (med rätta)fötroendet för S politik. Tex var V enda emot Pensionsändringen. S har sedan fortsatt. Har sedan 90-talet kallats Socialmoderaterna. Men ingen självkritik eller kursändring. Så hoppas man på V som är emot EU (enbart negativt-dyrt-hindrar egen politik i sverige)Samarbete kan man ha ändå o hade innan. Men är denna sida V? Ser bara kritik emot M o SD. Ingen mot MP eller S. Inte heller något positivt mot V. Ser inget löfte om färdriktning eller återställande av allt raserat. Mindre skatt för högavlönade-piga,dräng mm. Högre skatt för sjuka pensionärer arbetslösa. Inget om rättelse av sjuka arbetslösa pensionärer. Högre skatt drabbar dessa än mer. Finanserna var bra 90-tal-bluff. Överskott i försäkringarna. Tyvärr många tvivlar ännu på att S är nåt. V har de tänkt ändra? Många letar ett nytt parti. Eller missnöjeparti rösta på. småpartier för icke-röst. Svaren verkar vara -det får ni se efter valet. För sent. Uppgivna väljer nog en del S o V (MP som står för M o inget vettigt miljö) eller M för att bara slippa få högre skatt (utan annan ändring) dvs de som har jobb. Det är endast klara besked som kan få rött. Folk vet att de blivit lurade. Mona S sa att orsaken till lägre röster beror på att folk är dumma typ. Tvärtom – därav lägre röster. Ps – är emot M. men tappat hopp omk politiker – mest besviken sk rött.

  • admin skriver:

   S, V och MP är inte perfekta, men livet är åtminstone lite drägligt under dem och det finns en god vilja i dessa partier som kan fås att brinna igen. Allianspartierna är kapitalets partier och säljer ut välfärden eller avskaffar den. Det är inget alternativ att rösta borgerligt för att få de rödgröna partierna att gå mer åt vänster. Då får man engagera sig i dessa partier istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.