Blockskillnad

Rättvisan kommer från en demokratisk vänster. Blockskillnad är verklighet.

Vill du veta var du står i 2022 års val kan du läsa min analys av de olika partiernas ståndpunkter i detta inlägg. Där finns också fackförbundet Kommunals valkompass över hur de olika partierna står jämfört med dina åsikter.

Blockskillnad innebär att den borgerliga utopin leder till obegränsad frihet för kapitalägarna och ger alla andra en frihet alltifrån att jobba till ohälsa,  ett liv som jobbsökare eller en träl i armod.

Vänsterbloggen såg särskilt under Alliansregeringen 2006-14 ett race to the bottom. Alliansen sänkte skatter vilket minskade investeringar i skolar, vägar, bostäder och teknik. Det ledde till färre och stressigare arbeten. Det ledde enligt vänsterbloggen till klassklyftor, psykisk och fysisk ohälsa. Sann ekonomi handlar om att skapa det folket behöver. Detta skapar arbete, framtid och utveckling. Ekonomi och etik hänger ihop.

Rösta rött om du önskar ett människovärdigt samhälle! Blockskillnad spelar roll.

I det borgerliga drömsamhället råder enorma rikedomsskillnader. Det finns ingen fri skola, vård eller omsorg att tala om.

Dåliga, dyra bostäder i högerns samhälle

Alla skulle i ett fulländat borgerligt samhälle få jobba extremt hårt tack vare en avreglerad arbetsrätt. Det skulle vara lätt att förlora jobbet. Det skulle råda en stor arbetslöshet med låga ersättningsnivåer i a-kassan om ens några. Samtidigt skulle hyrorna vara maximerade och standarden ofta bristfällig. Det skulle vara svårt för många men särskilt för låginkomsttagarna att få råd till nöjen. Vänsterbloggen menar att många jobb skulle vara farliga och arbetsmiljön dålig med ett mer borgerligt samhälle. Blockskillnad är en realitet.

Även med en röd regering, så får man naturligtvis enligt vänsterbloggen arbeta eller söka jobb. Arbete är att kunna verka i självständighet och att utvecklas. Då försöker regeringen dock se till att folkflertalet får en bra lön, rättvisa arbetsvillkor och en arbetslöshets- och sjukförsäkring värd namnet.

”I bankirernas Europa skall ingen arbetare känna trygghet, anställningarna bli korta och de sociala skyddsnäten så grovmaskiga att bara ömkansvärda undantagsfall fångas upp av dem.  Skatterna skall drivas i botten så att penningströmmarna så gott som ograverade kan flyta mellan länder och världsdelar.”
– Sven-Eric Liedman ur förordet till Pierre Bordieus ”Moteld”
(Brutus Östlings bokförlag, år 2000)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.