A-kassan måste vara hög under lång tid

freeimages.com

NEJ TILL FÖRSÄMRINGEN – STÄRK A-KASSAN!

En utredning har idag föreslagit en ny a-kassa. Det nya systemet ska omfatta fler, men får inte kosta mer pengar. Resultat blir en försämrad a-kassa med bland annat snabbare nedtrappning i ersättningsnivå.

 

Om det är något som Coronakrisen har visat, så är det att Sverige måste ha en stark a-kassa, i vardag som i kris. Sveriges löntagare förtjänar en starkare a-kassa!

Vi har en permanent hög arbetslöshet. Det kan ta lång tid att få arbete. Då måste folk ha råd att leva gott. Forskning visar att ekonomiskt stressade arbetslösa söker jobb sämre.

Sedan försämras de arbetssökandes hälsa av för låg ekonomisk ersättning. Då kommer de arbetslösa att kosta i form av vård och sociala problem.

Dessutom behövs de arbetslösas köpkraft för att hålla uppe sysselsättningen och vinsterna särskilt i lågkonjunkturer.

För att öka anslagen till a-kassan behöver man bara återföra lite av det man tagit från folks sociala avgifter till skattesänkningar för de rika.

Läs mer: https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/WbwpPr/lo-sagar-a-kasseforslag

Det här inlägget postades i A-kassa, Antisociala reformer, Arbetslöshet, Arbetsmarknadsfrågor, Arbetsrätt, Arbetsskapande, Ekonomi, Fattigdom, Keynesianism, Konsumtion, Köpkraft, Korståget mot välfärden, Kortsiktighet, Sjukersättning, Sjukpenning, Sjukskrivningar, Sjukvård. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.