Alliansen gjorde det ännu mindre lönsamt att vara medelsvensson

Graph and handAlliansen gick till val på att göra det lönsammare att arbeta genom att sänka skatten för anställda och genom att sänka socialförsäkringar och bidrag. Interna partidokument från Moderaternas tid i regeringsmakten har redan tidigare visat att avsikten med detta var att sänka lägstalönerna genom att folk skulle bli så rädda för att inte de skulle få ett jobb de sökt att de begärde en lägre lön än de egentligen velat ha eller varit värda. Nu visar fakta att Alliansen attackerade löntagarna hårdare än så. Samtidigt som de sänkte de anställdas synliga skatt, så höjde de kraftigt löneavgiften som är en dold skatt bland de sociala avgifterna. Den kraftiga höjningen av denna möjliggjorde större skattesänkningar för högavlönade, sänkningar av bolagsskatten och ränteavdrag för villaägare etc.

Dessutom kom Alliansregeringen undan ett moraliskt ramaskri över att de sänkte sjukpenningen som officiellt fortfarande ligger på 80 % av lönen. De gjorde detta genom att ändra i beräkningsreglerna för den sjukpenninggrundande inkomstens nivå (SGI). Beräkningsändringarna sänkte sjukpenningsnivån med 15 %.

Inspiration: http://www.vf.se/asikter/ledare/alliansregeringen-lurade-alla-pa-lontagarnas-bekostnad

Det här inlägget postades i Allianspoltik, Antisociala reformer, Arbete, Arbetslöshet, Arbetsskapande, Beslutsfattande, Blockskillnad, Ekonomi, Fattigdom, Folkhemmet, Fördelningspolitik, Fredrik Reinfeldt, Kapitalism, Klassamhället, Klasskamp, Lönefrågor, Makt, Människan, Människan och värdet, Moderaternas politik, Myter, Sjukersättning, Sjukpenning, Sjukskrivningar, Sjukvård, Skatt, Socialförsäkringar, Sveket mot Sverige, Svenska modellen, Välfärd, Vänster/höger. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.