Att läsa och studera hjälper både dig och samhället

Foto: Stacy Brumley/freeimages.com

Du kanske har ett tungt jobb och tänker varför skulle jag läsa. Dels är det avstressande att läsa. Dels kan du skaffa kunskaper om hur du på ett bekvämare sätt kan klara av dina utmaningar på jobbet. Dels finns det väldigt roliga böcker som Wilt av Tom Sharpe och De hängda rävarnas skog av Aarto Paasilinna. Dels kan du få nya perspektiv på vad som är god maktutövning så att du kan kritisera dagens politiker och/eller företagsledare.

Böcker kan vara ett härligt sätt att umgås med sina barn samtidigt som det ger dem fler chanser i livet.

Böcker erbjuder möjligheter till ändlösa och gränslösa inre äventyr samtidigt som du kan utforska omvärlden, din och andras själar och andra galaxer i dem.

Dels kan sådana böcker kanske ge dig själv redskap att göra karriär eller engagera dig politiskt. Många böcker handlar om hur man får ett lyckligt liv och det kan väl vara trevligt och givande. Har du ett problem i jobbet eller i privatlivet, så är det bara att söka på det i bibliotekskatalogen eller på en bokhandlarsida som bokus. Läser du flera böcker om samma ämne, kan du kanske själv skriva en bättre bok i frågan där du lägger till dina egna tankar och idéer.

Att utbilda sig handlar inte bara om långvarig plåga. Lär man sig att gilla att plugga, så öppnar sig en hel väg av möjligheter bara genom att sitta skönt och fokusera på kunskap. Ju mer du läser, desto lättare blir det.

Sedan behöver inte alla bli civilingenjörer. Man kan få mycket bättre villkor på jobbet och högre lön bara genom att läsa någon kortare påbyggnadsutbildning som till truckförare, vinexpert eller något annat.

Första boken kan vara lite hjärngympa, men efter ett tag blir dina hjärnmuskler starkare precis som kroppens vid vanlig sport och efter ett tag kan det hända att du vill ha fler utmaningar eller att du vill utmana andra med fakta och idéer du själv kommit på.

Det här inlägget postades i Arbete, Bildning, Böcker, Jobbmöjligheter, Karriär, Kultur, Kunskap, Kunskapssamhället, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.