Bygga ut utbildningsplatser främjar sysselsättningen

S vill om de vinner valet i höst bygga ut antalet studieplatser på komvux och på högskolenivå. Borg kritiserade igår på TV Kunskapslyftet för att bara dölja arbetslösheten som S gjorde på 90-talet. För det första var det under borgarnas regering som arbetslösheten uppstod på 90-talet. För det andra är det med högutbildade jobb vi främst kan konkurrera med låglöneländerna. Att ge fler fler chanser till en högre utbildning är att satsa på framtidens arbetsmarknad.

Om Borg med allvar tror på att vi med sänkta löner och arbetsvillkor ska behålla jobben här i Sverige, ja då menar han att svenska arbetare inte ska ha det bättre än i Kina, Thailand eller Kambodja. Kapitalet placerar nämligen sig där det är lönsammast. Kan vi inte konkurrera i fråga om kunskapsnivå, får vi helt enkelt konkurrera i fråga om att vara billigast och mest rättslösa.

Student outdoors with computer (http://www.freeimages.com)

Läs även denna artikel om att inte välfärden var orsak till 90-talets kris i svensk ekonomi.

Läs också detta inlägg på Aftonbladet i frågan!

Det här inlägget postades i A-kassa, Allianspoltik, Arbetslöshet, Arbetsmarknadsfrågor, Arbetsskapande, Bidrag, Blockskillnad, Effektivitet, Ekonomi, Framsteg, Framtid, Informationskriget, Konkurrens, Korståget mot välfärden, Kortsiktighet, Krispolitik, Kunskapssamhället, Lönefrågor, Moderaternas politik, Myter, Personlig utveckling, Propagandans makt, Rättvisa, Samhälle, Samhällsvision, Tillväxt, Utanförskap, Utbildning, Utopi, Utveckling, Vision. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.