Centerpartiet: marknadshyror, mer buller och mindre strandskydd

Foto: Chance Agrella/freerangestock.com

Foto: Chance Agrella/freerangestock.com

De senaste åren var var fjärde hyreskrona vinst för de privata hyresvärdarna. I Centerpartiets värld tjänar dock byggbolagen för lite. De vill inte heller  ha de där besvärliga regleringarna för  bullernivåer.  Strandskyddet är mest i vägen. Annie Lööf, med flera, lägger ut texten i Aftonbladet:

”Utbudet av hyresrätter räcker inte till idag. Det beror framförallt på att drivkrafterna för byggbolag att bygga just hyresrätter är för dåliga. Vi vill se över hur hyressättningen kan reformeras så att hyrorna blir mer marknadsanpassade. /…/

Vi vill se ett förenklat strandskydd som tar sin utgångspunkt i hur vi kan bygga attraktivt i områden/…/

Vi vill se höjda riktvärden för buller så att ytor även i något bullrigare miljöer kan användas för bostäder/…/”

Så, för att sammanfatta det hela: Centerpartiet kallar sig socialliberala men vill ha högre hyror. Centerpartiet kallar sig socialliberala men vill bygga i bullrigare miljöer. Centerpartiet kallar sig miljövänner men vill inskränka strandskyddet. Det är falsk varudeklaration. Centerpartiet är ett nyliberalt parti som tror på den starkes rätt. Inget annat.

Alliansfritt Sverige skriver mer här.

Det här inlägget postades i Ägande, Allianspoltik, Annie Lööf, Antisociala reformer, Avregleringar, Bostäder, Centerpartiet, Hyror, Liberalism, Marknadshyror. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.