Centerpartiet vill minska anställningstryggheten

Foto: Chance Agrella/freerangestock.com

Annie Lööf sade på årets upplaga av Almedalen att turordningsreglerna i LAS inte bör omfatta företag med färre än 50 anställda. Det ska bli mindre viktigt hur länge någon har arbetat. Viktigare än erfarenhet är kompetens. Tycker Annie Lööf. Partiledaren som en gång i tiden hade Ayn Rand som sin politiska förebild.

I ett modernt arbetsliv får personalen kompetensutveckling. Erfarenhet är en viktig faktor för många arbetsgivare. Både vid nyanställning och för företagens utveckling i stort. Att ställa kompetens mot erfarenhet visar att Annie Lööf inte fullt ut förstått hur dagens arbetsmarknad fungerar. Eller att hon inte vill förstå. Det viktiga är att öka företagens makt på bekostnad av de anställda.

Vill du arbeta för ett tryggt och gott arbetsliv? Engagera dig i ditt fackförbund eller bli medlem i något av de rödgröna partierna:

Socialdemokraterna

Vänsterpartiet

Miljöpartiet

 

Det här inlägget postades i Allianspoltik, Anarkokapitalism, Annie Lööf, Antisociala reformer, Centerpartiet, Klassamhället, Korståget mot välfärden, Kortsiktighet, Lån, Svenska modellen, Vänster/höger, Värderingar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.