Civila protester av nöden och fungerar

Foto: freeimages.com

Foto: freeimages.com

Just nu förhandlar USA om att få Canada, Stilla Havs-länderna och EU att ansluta sig till en ny typ av frihandelsavtal som egentligen är en typ av kapitulation av demokratin inför dagens storbolag. De heter bl.a. TPP, TTIP och CETA. CETA mellan Canada och EU är närmast att lyckas realiseras och skulle indirekt ansluta oss till TTIP. Men folkens e-protester kan sätta stopp och är nära att sätta stopp för dessa fulhandelsavtal. Anslut din röst till demokratins försvar! Folken äger makten.

Investerarskyddet i TTIP, CETA och TPP  låser oss fast vid status quo vad gäller demokrati, miljörätt, konsumenträtt, arbetsskydd och andra välfärdsfrågor. Varje förbättring kan hävdas minska utländska investerares ökade möjligheter till vinst. Av den anledningen skall storbolagen ha rätt att stämma staterna som minskar eventuella vinstmöjligheter. Varje försämring riskerar att inte kunna återställas av samma anledning.

Den brittiske vänsterhistorikern Hobsbawm förutspådde korrekt att Sovjetunionens fall skulle leda till försök att avskaffa välfärdsdemokratierna när det inte längre fanns något politiskt välfärdsalternativ.
Så har vi också sett Grekland och Italien på senare tid styras av icke demokratiskt valda tjänstemän för att säkra EU:s finanselit om att få valuta för sina pengar.

Det har varit flera avtal liknande TTIP de senaste åren som vill attackera klimatet, demokratin eller välfärden. 2012 föll handelsavtalsutkastet ACTA i EU. Det hade tagits fram under sekretess och kritiserades av folket för att inskränka yttrandefriheten, rätten till fri kommunikation, ge tullväsenden vidsträckta befogenheter att leta efter upphovsintrång om upphovsman efterfrågade det, kriminalisera generiska läkemedel som var essentiella för att särskilt u-länder skulle få läkemedel de hade råd med.

De som vill sälja bekämpningsmedel som dödar bin kämpar till exempel med näbbar och klor för att få göra detta. Bina är ändå grunden för det mesta av livets fortbestånd på jorden. Om detta skrev Kate Parminter, liberaldemokratisk ledamot av brittiska överhuset i en kritisk artikel mot den brittiska regeringen i The Guardian 23 juli 2015.

Flera attacker på det fria och jämlika internet har gjorts. Endast tack vare massivt folkligt motstånd har dessa lagförslag fallit. Om detta skrev The Independent 11 december 2014.

Inte ens den politiska makten i EU tror att dess politik kommer att skapa mer välfärd för massorna. I EU skapar man militära styrkor och resurser för att slå ned de civila protester man tror kommer komma mot den alarmerande tilltagande fattigdomen i Europa. Om detta skrev Jon Weman på Aftonbladets kultursida 2 september 2014.

Dagens arenas redaktionsblogg hävdar i inlägget ”Åtstramningarna har förstört Europas välfärd” (2014-06-03) att de senaste årens åtstramningspolitik i EU lett till att det år 2014 fanns 800 000 barn i fattigdom i Europa. De baserar inlägget på en FN-rapport. Det är raseringen av Europas sociala modell från efter andra världskriget som skapat fattigdomen. Åtstramningarna har lett och leder till högre arbetslöshet, lägre löner och ökad fattigdom och social utslagning.

Men det är oändligt många små och stora attacker som stoppas via e-protester inskickade via nätorganisationer till försvar för välfärd, miljö och demokrati. Även TTIP och kanske CETA är nära att stoppas av folkets protester. Men det gäller att vi fortsätter att orka protestera. Man behöver inte delta i varje protest, men att skicka in sin röst någon gång då och då hjälper oerhört till försvaret för folkens internationella intressen. Om man vill bli månadsgivare till någon av sajterna på 10-50 kronor i månaden så hjälper det också väldigt. Folken får aldrig ge upp!

Avaaz

htttps://secure.avaaz.org

Skiftet

https://skiftet.org/

Friends of the Earth

http://www.foei.org/

Sum of Us

http://sumofus.org/

Bra partier i Sverige är

Socialdemokraterna

Vänsterpartiet

och

Miljöpartiet.

Att aktivera sig i dem och följa sitt etiska samvete i partiet hjälper också mycket. Ibland behöver man gå emot partilinjen för partiets och folkens eget bästa. Rösta för demokrati, välfärd, jämlikhet, frihet och miljön! Varje röst gör skillnad.

 

 

Det här inlägget postades i Antisociala reformer, Arbete, Arbetslöshet, Arbetsskapande, Avhumanisering, Avregleringar, Beslutsfattande, Bidrag, Blockskillnad, CETA, Demokrati, Den trefaldiga ekonomin, Det fria valet, Effektivitet, Ekologi, Ekonomi, EU, Fackligt, Fattigdom, Finanskrisen, Finansmakten, Folkhemmet, Fördelningspolitik, Föreningsliv, Förnyelse, Främlingsfientlighet, Framsteg, Framtid, Fred, Frihandel, Frihet, Funktionshinder, Grekland, Hälsa, Hyror, Individualism, Invandring, Investeringspolitik, Jämnlikhet och feminism, Jorden, Kapitalism, Kärnkraft, Keynesianism, Klassamhället, Klasskamp, Klassresa, Köpkraft, Korståget mot välfärden, Kortsiktighet, Kunskapssamhället, Kvalitet, Lönebidragsanställningar, Lönefrågor, Lycka, Makt, Människan, Människan och värdet, Marknadshyror, Maskopi, Miljöpolitik, Miljöteknik, Moderaternas politik, Orättvisa, Organisationsfrågor, Pengaskapande, Postdemokrati, Robotisering, Röstande, Sjukersättning, Sjukpenning, Sjukskrivningar, Sjukvård, Skadestånd, Skatt, Skola, Slaveri, Solidaritet, Sveket mot Sverige, TPP, TTIP, USA, Utanförskap, Utförsäkring, Utsatta yrken, Val, Välfärd, Valfrihet, Vänster/höger, Värderingar, Vinst, Vinsttak, Vision. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.