Dags att stärka välfärden

Foto: Paul Turnbull/freeimages.com

Nu vänder vi utvecklingen. År 1901 fanns mobiltelefoner bara i science fiction-romanerna. Välfärden var så långt borta att det mest var en fråga för barnbarnen. Trots detta så kämpade arbetarrörelsen och den tidens radikala liberaler för ett rättvisare samhälle. (Dagens liberaler står långt till höger om dåtidens.) Även de kyrkliga rörelserna spelade stor roll. Det tog ett tag innan vi blev en välfärdsnation att räkna med. Närmare 60 år. Men vi nådde fram.

Så, visst kan det kännas svårt i dag. Hyreshöjningar och försämringar av arbetsrätten är obehagligt nära. Var vid gott mod. Vi ska vända utvecklingen och vi börjar nu. Du behövs. Dina vänner behövs. Vi behövs alla i detta goda projekt.

Hur skall vi göra då? Våra rödgröna partier och intresseföreningar räcker långt. Om du tycker att de har gått för långt till höger, gå med och förändra dem inifrån. Var gärna lite kreativ och skapa medieutrymme för rättvisefrågor. Säg sanningen och kom med goda alternativ. Låt oss nu känna glädjen inför bygget av det framtida samhället. Framtiden börjar i dag.

Det här inlägget postades i Samhällsvision, Samverkan, Socialförsäkringar, Välfärd, Värderingar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.