Den renodlade kapitalismens syfte

Den renodlade kapitalismen har inget ädlare syfte att än att majoriteten ska slita för att den absoluta minoriteten ska få kunna spruta så mycket champagne de vill över varandra.

Det här inlägget postades i Ideologiska definitioner, Marknadspolitik, Värderingar. Bokmärk permalänken.

3 svar på Den renodlade kapitalismens syfte

 1. Solveig skriver:

  Champagne som är så äckligt!;)

 2. Lee skriver:

  Kapitalismens syfte är mer simpelt än så. Det finns bara ett högre ändamål: Pengar i sig självt. Pengar är målet.

 3. Christer skriver:

  Tyvärr är den reonodlade kapitalismen än värre. Världen blir till för de rika. Många fattiga i världen tillhöra de ”ovärdiga”, odugliga och övertaliga.

  Strävandet för kommersens män och kvinnor är att frikoppla ekonomin från hela det sociala sammanhanget som är det ursprungliga. Hela jorden är en gemensam resurs och basen för en global ekonomi.

  Samhällets kapitalistiska värdegrund blir istället monetär! Det gäller kapitalets bästa istället för det gemensamma bästa. Människan blir en ekonomisk varelse att producera och konsumera för kapitalets tjänst och inte tvärtom. Tes blir antites.

  Detta system skulle motverkas av det socialistiskt systemet. I den socialistiska fållan blev kommunismen en statsreligion där staten är det högsta och sanna och där människan fråntas sin egenrätt, sin personliga rätt och frihet genom bildandet av kollektivismens fängsel.

  Dessa två system synes vara varandras motsatser men de är båda i grunden materialistiska system och betonar kapitalet. Marx skrev ”Kapitalet” i tron att där fanns lösningen och där kväva människan som person med frihet att äga och skapa eget. Båda finns nu förenade tillsammans i Kina. De mänskliga rättigheterna är här helt kuvade i landets ekonomiska doktrin.

  Istället för det klasslösa samhället skulle vi behöva det klassfria samhället.

  I själva verket är ekonomin en social process från början till slut. Samhället är en social organism sammanflätad av många grupper. Allt som finns i samhället som organisationer, företag, banker, varor, tjänster och teknik är skapt av människor! Ja även pengar. Konsekvensen blir att målet behöver vara människan själv; att det tjänar alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.