Endast klassisk socialdemokrati kan rädda Sverige och världen

Foto: freeimages.com

Verkar det inte vara så att ekonomisk politik till höger om klassisk socialdemokrati inte fungerar. För många blir för fattiga. Karensdagen gör anställda till smittospridare. Och i kristider är en stark stat den enda tillräckliga fallskärmen för folk och företag.

USA riskerar en jättestor smittspridining pga för många låginkomsttagare med dålig eller ingen sjukförsäkring och sjukpeng som har starkt incitament att jobba fastän de är sjuka. Sjukförsäkringsbolagens aktier faller som stenar i dessa pandemitider och staten riskerar behöva rädda dessa bolag i USA.

Egentligen vore det väl dags för en vänstervridning tillbaks till åtminstone år 2000 innan försämringen av ålderspensionerna.

Om inte vänstervridningen blir lika stark, så borde vi väl i alla fall nu inte tillåta C och L att se till att arbetsrätten avregleras och marknadshyror börjar införas?

Kapitalet kan inte frodas på sikt om inte folket har en trygg välfärd och anständiga arbeten med anständiga löner.

Egentligen borde väl detta ge läge för införande av en global skatt för att säkra demokratier över hela världen och grundläggande socioekonomisk trygghet så att inte alla tvingas fly hit där ny flyktingarna kan drabbas av stor smittspridning utan tillgång till bra läkarvård,.

Läs artikeln i GP som inspirerade mig!

Det här inlägget postades i Alliansfrihet, Allianspoltik, Antisociala reformer, Arbete, Blockskillnad, Donald Trump, Effektivitet, Ekonomi, Finanskrisen, Folkhemmet, Fördelningspolitik, Hälsa, Okategoriserade, USA, Utanförskap, Utförsäkring, Utrikespolitik, Utveckling, Välfärd, Välfärden, Vänster/höger. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.