Enighet kring en ledare som är bra för folkmajoriteten

Nu krävs enighet kring en ny ledare. Denne ledare måste ha skött sina privataffärer utomordentligt väl, för annars kommer mediedreven att vända folket emot honom/henne. Det krävs en ledare som kan utlova trygghet åt alla och en konkurrenskraftig kunskapsekonomi.

Det är tragiskt att medierna gör så att det är viktigare att en person har betalt sina tributer till överheten än att han är för folkmajoritetens väl och ve. Men så är det.

Sedan måste denne ledare antingen kunna utlova full sysselsättning genom t.ex. en utbyggnad av den offentliga sektorn eller kunna leda i bevis att Alliansen inte heller är för en full sysselsättning utan bara för sämre, mer lågavlönade arbeten.

Ledaren måste kunna visa att Alliansens politik inte befrämjar medelklassens intressen utan snarare utplånar medelklassen. Ledaren måste kunna få folket att förstå hur det sociala skyddsnäten inte bara gagnar honom/henne själv i tider av svaghet utan även hans vänner och släktingar som kanske inte alltid är lika stark som han/henne själv.

Ledaren måste förbättra villkoren för både arbetare och akademiker. Ledaren måste se till att både utbildning och arbete lönar sig så att vi får en konkurrenskraftig kunskapsekonomi, eftersom det är med kunskap vi tävlar om jobben.

Ledaren måste kunna lösa bostadsproblematiken så att vi får hem för alla plånboks- och hushållsstorlekar.

Ingen får någonsin bli helt utan ersättning. Hemlöshet är inte acceptabelt. Ledaren måste kunna skapa ett samhälle med trygghet för alla och en ekonomi som är konkurrenskraftig.

Det här inlägget postades i Blockskillnad, Ideologiska definitioner, S-ledare. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.