Euron designad för att krossa Europas staters självständighet

Robert Mundell, designern bakom euron, kom på idén om den gemensamma valutan, som ett sätt att lösa problemet han fann i att det skulle vara för svårt att avskeda europeiska arbetare. Den stora och ansedda brittiska tidningen The Guardian skriver om idémakaren bakom euron. Han heter Robert Mundell. Han tyckte att det var för svårt att avskeda euroepiska arbetare. Detta var den stora anledningen bakom att han lade upp idén om euron.

EU som skulle vara ett flaggskepp blev ett priratskepp. Mundell insåg att en gemensam valuta skulle leda till katastrof för euroländerna vid de lågkonjunkturer som kommer i alla länder då och då. Då länderna kunde föra en individuell penningpolitik och hade en egen valuta, så kunde de i lågkonjunktur föra keynesiansk efterfrågestimulerande politik och devavlvera valutan för att ta sig ur recessionen. Detta var inte möjligt med en gemensam valuta och penningpolitik.

Då skulle enda möjligheten vara att sänka löner och försämra/avreglera villkoren för arbetskraften, att slopa miljöhänsyn och att privatisera/sälja ut offentliga tillgångar en masse.

Läs mer här! Läs även denna artikel om hur euron krossar medlemsländerna.

Vem är då Rubert Mundell? En professor  i nationalekonomi vid Columbia University och kinesiska University of Hong Kong .

Han fick Nobels minnespriset i ekonomi 1999 för hans arbete om den monetära dynamiken och om det optimala valutaområdet. Mundell lade så grunden för införandet av euron genom detta arbete och bidragit till att starta rörelsen känd som utbudssidans ekonomi.

Riksbankens pris har sedan 1968 fungerat som kanal för neo-liberal ekonomi i den akademiska världen. Se ”Nobelpriset” på denna webb.

Han är inte bara designer för euro utan även en ny världsvaluta som är tänkta ersätta  dollarn  En annan union planeras för USA, Kanada och Mexiko.

The North American Union är ett projekt organiserat av USA:s Council on Foreign Relations, Kanadas Council of Chief Executives och Mexikos Mexican Council on Foreign Relations. Ett ”EU-koncept”. Projektet inleddes i oktober 2004

Utbudssidans ekonomi är en makroekonomisk skola som hävdar att ekonomisk tillväxt sker på effektivaste sättet genom att sänka hindren för företagens  produktion och försäljning av varor och tjänster enligt metoden att sänka inkomstskatten och skatt på kapitalisternas vinster.  Företag blir de internationella storbolagen

Bilderbergaren Herman van Rompuy har talat om ett globalt styre när han blev ordförande för EU.  Denna tanke utan vår kännedom uttalades vid G20-mötet i London i april 2009 , se video.

– 2009 är också det första året för ett globalt styre genom inrättandet av G20 mitt i den finansiella krisen och den rådande klimatkrisen

– ett steg mot den globala förvaltningen av vår planet. Vårt gemensamma uppdrag är ett ordförandeskap som framtidens Hopp med stöd av era handlingar och gärningar i denna mission

– Om nu kanadensarna verkligen tror att på detta att få sitt land att tänka om

Pemiärministrar i Europa har i årtionden varit Bilderbergare just som Van Rompuy. Indoktrineringens centrum och tankesmedja för världspolitikens framtida styre.

 

Det här inlägget postades i Ägande, Ägarskap, Antisociala reformer, Arbete, Arbetsmarknadsfrågor, Arbetsskapande, Avhumanisering, Avregleringar, Bank- och finanskriser, Blockskillnad, Effektivitet, Ekologi, Ekonomi, EMU, EU, Euroobligation, Fackligt, Fattigdom, Finanskrisen, Finansmakten, Folkhemmet, Fördelningspolitik, Förnyelse, Framtid, Frihet, Grekland, Informationskriget, Keynesianism, Klassamhället, Klasskamp, Konkurrens, Korståget mot välfärden, Krispolitik, Liberalism, Lönefrågor, Makt, Maskopi, Miljöpolitik, Myter, Offentlig sektor, Propagandans makt, Rättvisa, Samhällsvision, Statligt ägande, Sveket mot Sverige, Svenska modellen, Välfärd. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.