Fel av Bildt om irakiska flyktingar

Det var fel av Bildt att motarbeta mottagandet av irakiska flyktingar för att dessa skulle utöva hedersmord och vara svårintegrerade på den svenska arbetsmarknaden för att de var flyktingar. Majoriteten av flyktingar begår inte hedersmord och även de måste anses oskyldiga tills en svensk domstol bevisat motsatsen i det enskilda fallet. Vad gäller att de skulle vara lågutbildade, så tror jag inte detta stämmer. Många högutbildade yrkesgrupper som läkare förföljs i Irak. Irak är f.ö. ett rätt välutvecklat u-land med många välutbildade medborgare. Men det är inte det saken gäller.

Vi skall ta emot dem som är förföljda av politiska, religiösa, sexuella eller vissa andra orsaker oavsett de förföljdas utbildningsgrad.

Sedan är det ett problem när ett land befinner sig i ett våldsamt tillstånd som Irak där i stort sett hela befolkningen skulle behöva fly för att säkra livhanken. Ett litet land som Sverige klarar inte av att ta emot hela världens befolkning och om vi gjorde det skulle alla problemen flytta hit. Hade Bildt fört ett sådant resonemang tror jag fler haft förståelse för hans ståndpunkt, även om det är problematiskt och djupt tragiskt att vi inte kan ta emot alla som är förföljda eller hotade till livet.

Det här inlägget postades i Invandring. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.