Finanskrisen borde utnyttjas av vänstern

http://www.aftonbladet.se/kultur/article3794474.ab

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Finanskrisen borde utnyttjas av vänstern

 1. Christer skriver:

  Hej!

  Jag håller med att vänsteroppositionen är för passiv och lam. Svenska folket hoppas på att V-blocket återupprättar den svenska modellen. Det är en väg som tjänar människor och samhällets utveckling. S-politiken är suddig och tom.

  Maynard Keynes ekonomiska modell för en blandekonomi på 30-talet var framgångsrik.

  Socialdemokraternas och Sveriges reformpolitik byggde på detta och gällde fram till 1982. Sedan sker det märkliga i svensk politik. En helomvändning sker. Socialdemokraterna hade vunnit valet 1982. Sedan sker ting som går i stick och stäv med allt som gällt.

  Sveriges välfärdssamhälle bryts ned 1982 – 1992. Devalvering, nya kreditrestriktioner, valuta- och fastighetsspekulation knäckte svensk ekonomin. Dåvarande finansminster Feldt talade om den tredje vägen. Sveriges förblödde ekonomisk samtidigt som det kom besparingar och rationaliseringar i samhället.

  Samtidigt dränks svensk utrikespolitik genom händelsen i Horsfjärden hösten 1982. Carl Bildt går i spetsen.

  Näringslivet och Volvo predikar samtidigt om kortsiktighet för chefer och anställda. En logik som förbluffade och stängde många möjligheter. Miljökoncept för bilar fanns och försvann. Bi-Fuel togs fram på 90-talets början och Volvo låg långt framme. Allt är väldigt konstigt.

  Den tredje vägen raserade under en lång tid ett uppbyggt samhällskapital och orsakade en kostsam ineffektivitet. Det spred ohälsa genom utmattade och sjuka människor i samhället.

  Jag tror att svensk politik 1982 var ett hinder för EU:s marknadsvänliga ekonomi och den tänkta EU-staten. Den tredje vägen rör detta. Suveräna nationer som Sverige hindrade EU och folken i Europa välkomnade inte EU.

  Socialdemokraterna synes ha övergivit sin värdegrund för att bejaka EU.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.