Förbättra socialsekreterarnas arbetssituation

Foto: wixphoto.com

Socialsekreterarna utför många viktiga uppgifter. De bedömer människors rätt till försörjningsstöd (socialbidrag), de utreder livsvillkoren för familjer i kris och de ger stöd till människor med olika former av missbruksproblematik. Socialsekreterarna arbetar med samhällets mest utsatta medborgare.

Många socialsekreterare mår i dag dåligt på sina arbeten. En alltför hög arbetsbelastning utan möjlighet till återhämtning, underbemanning och en stor administrativ börda påverkar vardagen negativt. Många har också fått uppleva hot och våld. Enligt Arbetsmiljöverket mår 1 av 3 socialsekreterare illa på grund av arbetssituationen.

Nu är det dags att samhället uppvärderar socialsekreterarna och deras arbetsinsatser. Det kräver ökad bemanning, tydlig ledning och administrativa stödfunktioner. Staten och kommunerna har här viktiga roller att spela. Likaså facken.

Sugen på bättre arbetsvillkor för socialsekreterarna? Rösta rödgrönt i september.

Det här inlägget postades i Arbetsmarknadsfrågor, Arbetsmiljö, Arbetsrätt, Fackligt, Familjeliv, Fattigdom, Socialbidrag, Socialförsäkringar, Solidaritet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.