Fredlig fristad hellre än hotad krigspartner

Foto: freeimages.com

Foto: freeimages.com

En majoritet av svenska folket är för alliansfrihet och emot NATO-medlemskap. enligt DN/Ipsos. Detta är sund politik av gemene man. Om vi börjar kriga, riskerar vi att få fiender och inte bara i form av andra stater utan även i form av terrorism.

 

 

Vi kan bidra mer positivt och långsiktigt till världsutvecklingen genom att erbjuda fredligt bistånd och en trygg fristad för asylsökande.

I de flesta krigförande länder, brukar makten se till så att de är de fattiga som får dö i strid. Risken för detta har ökat när vi avskaffade värnpliktsarmén. Så när borgare snackar om att Sverige måste vara solidariskt och döda och dö för andra länders skull så syftar de inte främst på att de rikas barn skall göra detta.

Redan på Stormaktstiden i Sverige erfor våra kungar hur bittert det var att ingå i militärallianser och dras in i andra länders krigsintressen. Svenska soldater fick bittert betala med sina liv och lemmar i stora mängder för dessa alliansers skull.

Sverige gör mer nytta av att hjälpa till med fredliga medel och erbjuda asyl till flyktingar. Med vår alliansfrihet har Sverige trots flera världskrig sparat svesnka soldaters och dess befolknings liv i mer än 200 år. Låt oss fortsätta på detta fredligt vinnande koncept!

Det här inlägget postades i Bistånd, Framsteg, Framtid, Fred, Krig, Krig och plundring som affär, Militär, Nato, Självständighet, Terrorism, Terrorist. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.