Gyllene tid för socialdemokratin!

Det borde vara en gyllene tid för socialdemokratin nu. Kapitalismen krisar. Det medger till och med framstående ekonomitidningar. Vissa förespråkar marxism som en lösning. Jag tror inte man behöver vara så drastisk. Det kan räcka med socialdemokrati om den går till vänster och satsar på full sysselsättning genom att bygga ut offentlig sektor och ökar omfördelningen genom att försvara  löneökningar och göra socialförsäkringarna mer generösa. På detta sätt skulle konsumenterna få mer pengar och kunna hålla hjulen i ekonomin rullande. Samtidigt behöver socialdemokratin reglera och kanske förstatliga bankerna, som delvis är ekonomiskt ansvarslösa och delvis inte kan bära sina förluster som ett normalt företag förväntas göra.

Som Moderaterna nästan brukar säga om sig själva, vårt problem handlar om att kommunicera vår genialitet till väljarna. För att göra det behövs ett rödgrönt, nationellt massmedium som dagligen kan motbevisa och visa på alternativ till borgarnas icke-fungerande och orättvisa idéer.

Det här inlägget postades i A-kassa, Ägande, Arbete, Arbetslöshet, Arbetsmarknadsfrågor, Avregleringar, Bank och finans, Bank- och finanskriser, Blockskillnad, Ekonomi, Finanskrisen, Fördelningspolitik, Kapitalism, Konkurrens, Liberalism, Lönefrågor, Propagandans makt, Röstande, Samhällsvision, Sociala strukturer, Socialförsäkringar, Statligt ägande, Tillväxt, Utveckling, Välfärd, Vinst. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.