Samhällsvision till höger – Nattväktarstaten

Syrien och OS i London 2012 är två motpoler. Ett  samband finns i Afghanistan.

Sverige är på väg att avsluta kriget i Afghanistan. Ett krig som anses ha misslyckats. Skälen är:

  • Trupperna har inte skapat den trygghet eller en återupbyggnad för en fungerande stat eller stabila institutioner.
  • Utan vetskap om de verkliga motiven till och konskevenserna med kriget

Bakom motiven döljer sig den fria passagen till oljefälten och utvinningen runt Kaspiska havet. Makten över detta område, styr världen. En envig pågår i Syrien, se tidigare artikel. Men det är även relaterat till något mer som sker i Europa. Ett inplantat för en postdemokrati.

Hur kom al-Qaida till? Detta är en synnerligen gruvliga historia. Den tillkommer efter Sovjetinvasionen i Afghanistan 1979-1984. En stor vapenarsenal strömmar in i Afghanistan för jiahad-rebeller och uppbyggnad av mujahidin under Sovjetinvasionen. En hel ungdomsgenaration har fostrats i madras-inrättade skolor, som blev ”studenterna” – talibanerna. Organisatören är CIA.

Al-Qaida har inget fäste inom den muslimska världen. En konstgjord produkt i muslimsk skepnad att sprida terror och konflikter i såväl väst som öst.

Ett monster som skapats i ett maktspel med stora medel för att sedan bekämpas! En grupp för att trigga och provocera en värld till förändring. Alla länders fiende. Den 11 september 2001 iscensätter president Bush kriget mot världsterrorismen som alstrar konflikt till demokratins framtid.

Al-Qaidas terroristnätverk förstör en demokratisk avsättning av president Bashar al Assad i Syrein, som nu sätter in vapen mot alla. Vi ser en urartad konflikt i Syrien. Splitens sådd.

Dåden i Ryssland genom tjetjenska extremistgrupper bedöms vara i förbindelse med al-Qaida. Ryssland tror tror därför inte på USA:s fredsinvit varken i Libyen eller Syrien. Putin kan driva den hårda linjen utan demokrati. Ryska folket protesterar. Privatisering sker i nyliberal anda. Kina  samma. EU samma. Sverige samma.

OS i London 2012 ger en viktig signal. Terrordådet blev en  krisfackla 2005. Allas fiende nr 1 är al-Qaida. Var de än är så sprider de kaos och konflikter. Högerns makter kan därefter sända ut sin säkerhetspolis för att skydda och kontrollera. Investering i storföretagen kommer först och över folket. I Grekland är landet till salu. Tillgångar infrastruktur och företag till vrakpris. Folket bär på bördan och bankes skuldnota,

Tre syften syns i det som sker runt oss.

  1. Al-Qaida förhindrar en demokratisk utveckling i Mellersta Östern och Ryssland
  2. Al-Qaida motiverar till nationell säkerhetsövervakning i demokratiska länder i väst sedan terrordådet 911
  3. Tillsammans med kriser vill en makt riva sönder den demokratiska samhällsformen och lägga väg för storföretagandet i Europa

OS i London 2012 visar en ritning för en ny ekonomisk ordning.  Det som var tänkt att bli en stor folkfest har i stället blivit en totalövervakad och militariserad zon där OS-sponsorerna storföretagen bestämmer och medborgarna stängs ute. Terrordådet 2005 satt stopp för folkfest och inhemsk utveckling.

Tre bomber i Londons tunnelbana och ytterligare en bomb på en buss. 56 personer miste livet i självmordattackerna och över 700 skadades. Englands ”911”

Ingen inhemska näringsidkare får verka i London. Endast McDonalds får t.ex. sälja strips. Man förbjuds att cykla i delar av centrala London och i förorten Bow protesterar folk mot att deras promenadvägar stängs av. Vad är det som sker?

Inhemsk ekonomi minskar, industriproduktionen faller och byggsektorn minskar trots den enorma satsningen. Taxirörelsen utkonkurreras av storhotellens taxi.

20 000 soldater står i beredskap att övervaka. OS-spelen kostade skattebetalarna 24 miljarder pund. Känns EMU-metoden igen? 

Folket reser sig i London för demonstation i undran varför de ställs utanför. Politiker till höger gav löften som försvann:

 ”De som förlorade sina liv 2005 i Londons kollektiv­trafik ska för alltid vara en del av olympiaden och den olympiska drömmen”.

Kärnfulla löften. Samma process överallt. Utvecklingen i London tar formen av en blivande ”Nattväktarstat”!

”Uppvisning i klassprivilegier, företagsmakt och säkerhetsproblem”, skriver Daniel Swedin i AB 27/7 20112

Begreppet myntades inom 1800-talets liberalism. Nattväktarstaten begränsar sig till att försäkra att medborgarna kan ”sova tryggt om natten”. I övrigt avstår staten från att lägga sig i medborgarnas liv, men också från att bistå med ytterligare hjälp.

En nattväktarstat är en minimal stat, där statens uppgift är begränsad till att upprätthålla inre och yttre säkerhet. En tänkt nattväktarstat skulle således ansvara för rättsväsende och försvar, medan övrig verksamhet i landet – utbildning, räddningstjänst, socialtjänst, sjukvård, infrastrukturoch så vidare – ombesörjs av medborgarna själva i privat regi. En privatisering av samhället.

På detta tillkommer med EU:s marknad en internationell privatisering av inhemsk ekonomi och samhällsfunktioner.

Vart är vi på väg? Frågan måste resas. Var är ni alla politiker?

Det här inlägget postades i Anarkokapitalism, Bank- och finanskriser, Ekonomi, EU, Framtid, Frihet, Globalisering, Internationella relationer, Klassamhället, Kontrollsamhället, Krispolitik, Makt, Marknadspolitik, Moderaternas politik, NVO, Politisk union, Postdemokrati, Privatisering, Samhällsvision, Självständighet, USA, Utikespolitik, Utveckling, Välfärd, Värderingar, Yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.