Ingen balans möjlig genom kapitulation

Det finns inget jämviktsläge i relationerna mellan arbete och kapital. I synnerhet om inte arbetarna kämpar emot, så vill kapitalet ständigt ha mer. Därför gäller det för arbetarna och tjänstemännen att förena sig i fack och politiska partier så att vi kan tvinga arbetsgivarna att ge oss rimliga arbetsvillkor och goda socialförsäkringar. Ett generöst socialförsäkringssystem är som sagt tidigare i denna blogg även de arbetande till nytta eftersom det är en del i kampen för rättvisa arbetsvillkor. Och vem kan för övrigt räkna med att behålla sitt jobb hela livet eller att aldrig bli sjuk?

Det gäller dock för arbetarna att vara på sin vakt även mot facken och de politiska partierna. Dessa arbetar nära arbetsgivarna och utvecklar ofta alldeles för lätt förståelse för de senares krav. Så driv på facken och partierna till att kämpa för bra villkor för folket!

Det här inlägget postades i Arbete, Arbetslöshet, Arbetsmarknadsfrågor, Fördelningspolitik, Kapitalism, Sjukskrivningar, Socialförsäkringar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.