Ju mer pressad, desto farligare är Putin

Foto: Leo Synapse

En alltmer pressad Putin trodde först på en promenadseger i Ukraina. Istället har militäroperationen utvecklats till den brutalaste av invasioner. Men Ukraina gör med lovvärt stöd från Väst effektivt motstånd. Men förlorar Putin kriget, kommer han sannolikt få gå från makten. Då är hans kommande öde och kanske också liv i fara. Detta gör en pressad Putin desto mer oberäknelig, ju mer kriget inte går hans väg. Då kan han eskalera kriget till ett tredje världskrig. En lösning är att Väst försöker köpa ut Putin.

Putin får lämna makten men under något så när fördelaktiga villkor. Sedan bör vi som efter Andra världskriget med Tyskland bygga upp Ryssland så att det inte behöver gå i krig för att få en ekonomi som kan försörja landet. Precis som det brutala krigsskadeståndet i Versailles efter Första världskriget bidrog till Andra Världskriget, bidrog det att vi lät Ryssland kollapsa till en gangsterekonomi efter Sovjets fall till dagens situation.

https://www.svd.se/a/z7BpyO/george-soros-varnar-for-ett-tredje-varldskrig-putin-alltmer-oforutsagbar

Det här inlägget postades i Andra världskriget, Första världskriget, Framtid, Fred, Kortsiktighet, Krig, Putin, Ryssland, Sovjetunionen, Tredje världskriget, Ukraina, Ukraina-kriget. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.