Liberal debattör: Inget jobb, ingen mat

Foto: admiller/freerangestock.com

I Svenska Dagbladet, den 15 juli 2014, skriver den liberala debattören Alice Teodorescu att skatterna är för höga. Sänkt skatt ger ökad frihet. Påstår Alice. Inte ett ord om att välfärden försämras genom skattesänkningar. Så långt inget nytt. Högern har alltid haft sådana idéer. Men. Håll i er nu. Alice skriver vidare att:

”Ja, den som vill äta måste arbeta först.”

Läste jag rätt? Arbetslösa har alltså inte rätt till mat för dagen? FN:s deklaration om mänskliga rättigheter skall alltså inte gälla i Sverige? Jag läser vidare, men den goda Alice tar inte tillbaka sitt påstående. Nåja, hon är åtminstone ärlig. Det kan jag ge henne. Men inget annat.

Bortsett från den liberala debattörens bristande solidaritet, så är det en osann utsaga. Den utgår från idén om att alla är jämlika och att det naturliga är att man arbetar innan man får mat. Men de rika behöver ju faktiskt inte jobba innan de får mat även om man tar bort alla ekonomiska utjämningssystem.

Sedan bortser den från det faktum att högern vill ha en permanent, hög arbetslöshet för att få sökande i överflöd utan krav till de sämsta jobben.

Gott folk, rösta bort Alliansen den 14 september.

Det här inlägget postades i Alice Teodorescu, Allianspoltik, Arbete, Arbetslöshet, Avhumanisering, Fattigdom, Finanskrisen, Finansmakten, Korståget mot välfärden, Liberalism, Människan och värdet, Marknadspolitik, Milton Friedman, Nyliberalism, Välfärd, Vänster/höger. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.