Moderata kommunföreträdare vill ha marknadshyror

Foto: freeimages.com

Foto: freeimages.com

Bruksvärdessystemet garanterar skäliga hyror. Det är en förutsättning för att människor ska ha råd att bo kvar. En förutsättning för att hjulen ska fortsätta snurra i samma höga hastighet i ekonomin. Det är helt enkelt samhällsekonomiskt bra. Vad tycker Moderaterna om bruksvärdessystemet? Moderaternas partiledning ger oklara besked:

”Vi förespråkar inte ett system med marknadshyror. I det nya hyressättningssystemet har däremot allmännyttans normerande roll för alla hyror tagits bort, vilket vi tror ger en bättre förutsättning för en hyra som uppfattas som rättvis och rimlig av både hyresgäst och hyresvärd.”

Men … de kommunala företrädarna i Moderaterna ger ett tydligt svar på frågan om hyressättningen. Hela 77 % är för marknadshyror. De kommunala företrädarna ger en fingervisning om vart partiet är på väg. Moderaterna är på samma väg som alltid: Radikalt minskad offentlig välfärd och ökad inkomstspridning. Kryddat med lite marknadshyror. Allt för att vissa skall få bättre förutsättningar än andra.

Låter det trist? Rentav ytterst orättvist? Du kan läsa mer om Hyresgästföreningens arbete mot marknadshyror här.

 

Det här inlägget postades i Alexandra Ivanov, Alice Teodorescu, Allianspoltik, Annie Lööf, Antisociala reformer, Bostäder, Demokrati, Den trefaldiga ekonomin, Ekonomi, Hyror, Klassamhället, Korståget mot välfärden, Kortsiktighet, Liberalism, Människan och värdet, Marknadshyror, Marknadspolitik, Nyliberalism, Orättvisa, Österrikiska skolan, Privat sektor, Vänster/höger, Värderingar, Vinst. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.