Reinfeldt tappar målföret och blir i stort sett svarslös

watch?v=M6DOaDmCKDI&feature=related

Här är Reinfeldt i stort sett svarslös på varför medicinskt icke-utbildad personals utlåtanden om personers arbetsförmåga väger tyngre än väldigt många medicinskt utbildade läkares och forskares bedömningar.

 Det stora fusket som Reinfeldt talar om som skulle miljardbelopp är konstaterat till 0, 04 % av alla fall. Ett annat groteskt område är arbetsskadeförsäkringen. Det är i princip omöjligt att få ersättning för en arbetsskada. Särskilt kvinnor i vården som skadats genom tunga lyft får ingen ersättning.

Försäkringskassan får idag skaffa sig vaktbolag som skyddar personalen eftersom människor i sin kamp mot en väderkvarn som Försäkringskassan ibland tappar tålamodet.

Det visade ju som väntat att Försäkringkassan inte bryr sig så mycket om vad lagen säger när det gäller tolkningen utan man använder sig av den skrivning av lagen som kom under den borgerliga regeringen 1993 vilket gjorde det nästan omöjligt att få ersättning för arbetsskada.

Det finns yrken där rygg och axlar tar stryk. I vissa yrken är det nästan omöjligt att få ersättning för en skada. Särskilt i vården. Trots en medicinskt bekräftad skadad, kan FK bortförklara skadan på pseudovetenskaliga grunder som sociala eller psykosomatiska problem i familjelivet, brist på motion eller felaktig kost. Rätt till ersättning och information mörkläggs. Fler ska arbeta och och längre.

Undersköterskan Helena förstörde ryggen i en olycka på jobbet, men hon får inte skadan erkänd som arbetsskada. För anställda inom vården har det blivit nästan omöjligt att få ersättning från arbetsskadeförsäkringen.

Lagen ändrades ju 2002 av den då socialdemokratiska regeringen men det tar inte försäkringskassan hänsyn till. Man intervjuade person efter person från Försäkringskassan i programmet och de erkände öppet att de inte följer lagen men hänvisade då till politikerna trots att man inte tillämpar lagen som den är skriven och beslutad av just politiker.

Försäkringskassan verkar ha blivit en egen stat i staten och förmodligen kommer det inte att hända någonting så länge som vi har en borgerlig regering eftersom den inte brukar bry sig speciellt mycket om utsatta människor i vårt arbetsliv.

Det här inlägget postades i Arbete, Försäkringskassan, Fredrik Reinfeldt, Orättvisa, Sjukskrivningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.