Reinfeldt KU-anmäld — förankrade inte i EU-nämnden

Foto: Ian L/freerangestock.com

Statsminister Fredrik Reinfeldt har KU-anmälts för att inte ha förankrat ett diskussionsunderlag om EU:s framtid i riksdagens EU-nämnd. Moderaterna har med en sårad röst replikerat att det minsann inte alls var något kontroversiellt dokument:

”– Dokumentet innehåller ingenting nytt. Det har vi haft en dialog med socialdemokraterna om. Jag tolkar detta som ett dåligt underbyggt utspel i ett valår, men välkomnar naturligtvis att Konstitutionsutskottet reder ut detta, säger Markus Friberg.”

Inte kontroversiellt? Ämnen som Frihandel, EU:s utvidgning och ett mer kraftfullt utrikespolitiskt agerande råder det knappast samsyn om.

Det är trots allt bäst att förankra EU-ärenden i EU-nämnden. Inte minst som det står i grundlagen. Om det är lågprioriterat att ta den diskussionen kan väl regeringen anställa en FAS3:are som gör det åt dem? Det lär i alla fall inte belasta statens ”goda” finanser. Eller vänta nu … vilka är det som betalar för FAS3?

Det här inlägget postades i Allianspoltik, EU, EU-rätt, Fredrik Reinfeldt, Objektivitet, Utikespolitik, Utrikespolitik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.