Så gör vi 2017 till ett bra år

Foto: http://www.freeimages.com

Vi bor i ett land med många möjligheter. Vi har ett generellt välfärdssystem och en högutbildad befolkning. Ren miljö, stora skogar och vackra sjöar. Valsystemet är proportionellt: det finns utrymme för fler än två partier att sitta vid makten. Sverige är dessutom rikare än någonsin. Den samlade förmögenheten är nu på mer än 12 000 miljarder.

Samtidigt är det många saker som behöver ställas till rätta. Det är en skriande brist på hyresrätter till rimliga hyror. Sjukskrivningstalen är höga på grund av ett alltmer pressat arbetsliv. Lärare och förskollärare och sjukvårdspersonal går på knäna. Även många andra yrkesgrupper är under hård press. Många är skuldsatta upp över öronen (se länken om förmögenheten). Järnvägsnätet behöver rustas upp omgående. Alltför få är partipolitiskt engagerade. För att ta några exempel.

Så, här kommer några förslag på hur vi kan bygga ett bättre land under 2017:

Ta kontakt med likasinnade. Hjälp andra och bli hjälpt själv. Tillsammans har vi alla möjligheter att bygga ett starkt och rättvist land där alla människor kan leva ett gott liv.

Det här inlägget postades i Lycka, Makt, Människan, Människan och värdet, Miljöpolitik, Rättvisa, Sjukvård, Skatt, Skola, Socialförsäkringar, Solidaritet, Svenska modellen, Sysselsättning, Val, Välfärd, Vård, Värderingar, Yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.