Humant och lönsamt satsa på anställda

Foto: freeimages.com

Om en organisation behandlar medarbetarna väl ökar arbetsglädjen, kreativiteten och välmåendet. Vilket ger bättre resultat. På sikt lönar det sig att ge de anställda frihet under ansvar. Det är den humana vägen framåt.

Kortsiktighet och girighet skapar i stället stress, psykisk ohälsa och ett sämre arbetsklimat. Företagare och organisationer som förstår att satsa på sin personal går däremot en ljus framtid till mötes.

Ett bra sätt att förbättra arbetsmiljö och löner för alla är att bygga ut offentlig sektor till 1991 års nivåer innan regeringen Bildt skar ner. Detta behövs för att få ner arbetslösheten. Högern vill i stället ha en jämviktsarbetslöshet, inte bara för att stävja inflationen utan för att hetsa och pressa de som för tillfället har en anställning.

Vi behöver också tillsvidareanställningar med heltid som norm i stället för otrygga anställningsformer.

En avhandling från Handelshögskolan i Göteborg om lönsamheten i att satsa på de anställda finns att läsa här.

 

Det här inlägget postades i Ägande, Ägarskap, Arbete, Arbetsdelning, Arbetsmarknadsfrågor, Arbetsrätt, Avhumanisering, Avregleringar, Bank och finans, Ekonomi, Kapitalism, Klassamhället, Liberalism, Människan och värdet, Marknadspolitik, Orättvisa, Privat sektor, Privatisering, Psykisk ohälsa, Psykisk sjukdom, Vänster/höger, Värderingar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.