Se till väljarnas behov

freeimages.com/B S K

Sverige är ett rikt land med stora möjligheter. Till skillnad från till exempel Storbritannien har vi ett rättvist proportionellt valsystem. Vi har även avgiftsfria utbildningar och subventionerad sjukvård. Men vi har också problem. Bostadsbristen är akut i stora delar av landet. Det byggs för få hyresrätter och de som byggs har för hög hyra. Sjukvården behöver mer personal och de anställda på golvet behöver högre löner.

Våra rödgröna politiker gör vad de kan. Samtidigt finns det en problematisk kultur i partierna i Sverige. Det är viktigare att vara i daglig kontakt med väljarna än att se till deras behov. Det är viktigare att snabbt svara på Facebook eller Twitter än att driva igenom exempelvis subventioner för byggande av hyresrätter. Väljarna behöver en förändring. Väljarna behöver mer välfärd och mindre daglig kontakt med politikerna. Mer verkstad och mindre snack, med andra ord. En sämre politik ska inte säljas med relationsmarknadsföring, tagen från näringslivet. Den typen av marknadsföring bygger på att säljaren (politikern) ska bli en äkta vän. Då är kunden (väljaren) redo att köpa sämre produkter. Dessutom, genom att politikerna hetsas så att vara i kontakt med väljarna finns inte utrymme för fördjupning i relation till väljarnas behov.

Vill du vara med och förändra partierna så att de jobbar mer för väljarnas behov? Här kan du läsa mer om Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Det här inlägget postades i Hyror, Socialdemokraterna, Val, Välfärd, Vänsterpartiet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.