Skapa dig ett gott läge trots samhällssituationen

Foto: Alfred Borchard på www.freeiamges.com

Samhället är tufft och Kapitalet tar åt sig allt för stor andel av Arbetets frukter. Men Sverige är ändå enligt många undersökningar ett av jordens bästa länder. Om du kan, unna dig en kaffe med någon vän eller käresta, gå på bio, låna eller köp en god bok, ta en promenad eller träna. Eller bara ta en tupplur.

 

 

Största delen av kampen gör vi inte genom att lida utan genom att rösta rödgrönt. Det hjälper också att tala om politik och samhällsfrågor men detta kan man göra på ett skämtsamt sätt och påminna sig om hur mycket bättre det blev i Sverige efter valet 2014 då de rödgröna kom till makten. Ekonomin går som tåget, fler har jobb, stupstocken i sjukförsäkringen hae mildrats och fler bostäder byggs än på länge.

Sedan kan du förbättra dina arbetsvillkor genom att inte ta på dig för mycket. Gör din plikt men kräv din rätt. Skaffar du dig en utbildning, får du inte bara högre lön och roligare arbetsuppgifter, utan ofta också lite drägligare arbetsmiljö. Universitetsutbildning är avgiftsfri i Sverige och väldigt bra och kul att gå. Sedan finns det kortare utbildningar som YH/KY-utbildningar eller bara några fådagarskurser som specialiserar dig som arbetare.

Även om det är tufft, undvik att konsumera via lån. Alla lån ska betalas tillbaka och med saftig ränta. Planerar man sina inköp och nöjen kan man ha mycket kul till en billig peng. Låna på biblioteket och promenera är gratis och träffa vänner hemma på kaffe är billigare än att fika ute.

Vill man börja spara i aktier så är det också okej. Den här boken ger en bra grundkurs om man bortser från tipset att finansiera aktieköp med lån.

Men kom ihåg att ge dig tid för återhämtning och träning. Båda är väsentliga för vår förmåga att njuta av och klara av livet och arbetslivet. Träningen behöver inte vara dyrt. Kan räcka med en 40-minuters promenad i lagom takt varannan eller var tredje dag.

Det finns alla möjligheter att förbättra sitt liv.

Det här inlägget postades i Ägande, Belåning, Böcker, Effektivitet, Ekonomi, Frihet, Jämnlikhet och feminism, Jobbmöjligheter, Kapitalism, Keynesianism, Klassamhället, Klasskamp, Klassresa, Kultur, Kunskap, Kunskapssamhället, Lycka, Makt, Människan, Personlig utveckling, Plikter, Propagandans makt, Protester, Rättvisa, Röstande, Samhälle, Samhällsvision, Samverkan, Solidaritet, Stress, Studier, Sysselsättning, Tolerans, Utbildning, Utsatta yrken, Utveckling, Val, Välfärd, Valfrihet, Vänster/höger, Värderingar, Vinst. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.