Sossarna erbjuder hopp

Foto: www.freeimages.com

Redan exakt fyra månader före valet har #Socialdemokraterna presenterat flera stora #reformer som blir viktiga delar i att bygga #ettstarkaresamhälle. Det handlar t.ex. om en reform med höjda #pensioner för dem som slitit hårt i yrkeslivet, om stora satsningar på fler anställda i vården för att minska #vårdköerna och fler #poliser som ska bekämpa den organiserade brottsligheten och kvinnors otrygghet.

Läs också i Flamman om hur Kristersson (M) nästan kan ses som SD:s finansminister! Thaher Pelaseyed skriver där bl.a. och träffande att ”Trots bristerna i vård, skola och omsorg är stödet för ett starkt skattefinansierat välfärdssystem stort och stabilt. Att, som Moderaterna föreslår, mitt i en högkonjunktur spara 11,5 miljarder på a-kassan och sjukförsäkringen är obegripligt för väljarna. Ingen har heller lust att bromsa bostadsbyggandet. Enda sättet för Moderaterna att övertyga väljarna är att peka ut en syndabock. Därför pratar Moderaterna hellre om utrikesföddas arbetslöshet än den egna politiken under Reinfeldt som berövade välfärdssektorn på över 120 miljarder.”

Tillbaka till Socialdemokraterna som erbjuder 6 av 10 pensionärer höjd pension med 600 kronor i månaden om Socialdemokraterna kommer i regeringsställning efter valet.
10 000 nya poliser och ökade resurser till polisen med 7,1 miljarder kronor på tre år, varav 2 miljarder redan 2018.
14 000 fler i vården, fler möjligheter för vårdanställda att fortbilda sig och ett arbetsmiljölöfte till Sveriges välfärdsarbetare med sänkta sjuktal, bättre arbetstider, bort med delade turer och staplade visstider.

Socialdemokraterna har också lämnat besked kring stopp för arbetskraftsinvandring och religiösa friskolor samt en långsiktigt hållbar migrationspolitik. Arbetet fortsätter nu hela vägen fram till den 9 september med att berätta för väljarna kring fler vallöften som alla är en del av trygghetsprogrammet.

Moderaternas motbud erbjuder desperation åt folket

Mot det står moderaternas förslag om nedbantad trygghet på arbetsmarknaden med livslånga visstider, höjda hyror genom marknadshyror och sänkta skatter med 30 miljarder.

Sverige fantastiskt mycket bättre sedan de rödgröna fick makten igen

Sedan de rödgröna tog över 2014 och höjt skatterna lite grann för dem med löner över 36-40 000 i månaden, har landets ekonomi återigen börjat gå som tåget och man bygger bostäder igen. Bostäder gör att löntagarna kan flytta dit jobben men men ger också många arbetstillfällen som ger ökad tillväxt när den allmänna köpkraften stärks. Tyvärr svartmålas bilden av Sverige falskeligen av bruna och blåa massmedier.

Välfärd, lagom arbete, respekt, tolerans, en miljövänlig och jämlik ekonomi – kort sagt ett samhälle som vill gott för sina medborgare och hela världen bör vara målet. Men även om vi har många utmaningar, så är enligt mångas beräkningar Sverige bästa landet på jorden att leva i.

 

Det här inlägget postades i A-kassa, Ägande, Ägarskap, Alliansfrihet, Allianspoltik, Antisociala reformer, Arbete, Arbetskraftsinvandring, Arbetslöshet, Arbetsskapande, Avhumanisering, Bidrag, Blockskillnad, Bostäder, Bristyrken, Brott och straff, Demokrati, Ekonomi, Fackligt, Fattigdom, Fördelningspolitik, Fördomar, Fredrik Reinfeldt, Frihet, Hälsa, Integration, Integritet, Intolerans, Invandring, Investeringspolitik, Jobbmöjligheter, Kapitalism, Klassamhället, Klasskamp, Kontrollsamhället, Köpkraft, Kortsiktighet, Kriminalitet, Krispolitik, Lågkonjunktur, Lönefrågor, Lycka, Makt, Människan, Människan och värdet, Marknadshyror, Moderaternas politik, Omsorg, Opinionsbildning, Orättvisa, Polisen, Propagandans makt, Röstande, S-ledare, Samhälle, Samhällsvision, SD, Sjukersättning, Sjukpenning, Sjukskrivningar, Sjukvård, Skatt, Socialbidrag, Socialförsäkringar, Stress, Subventioner av hyresrätter, Svenska modellen, Sysselsättning, Ulf Kristersson, Utanförskap, Utförsäkring, Utopi, Utsatta yrken, Utveckling, Val, Välfärd, Vänster/höger, Vård, Värderingar, Vision. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.