Svensk rekordtillväxt med rödgrön regering och många flyktingar

Foto: http://www.freeimages.com

Foto: http://www.freeimages.com

Jag skrev redan i slutet av sommaren att svensk ekonomi började växa och arbetslösheten sjunka. Trenden har fortsatt under vår rödgröna regering.

 

 

 

Historiskt sett brukar det finnas ett samband mellan högerregeringar och lågkonjunktur. Antagligen beror detta på att borgerliga regeringar gör folk så fattiga att för många inte har råd att konsumera. Konsumtion skapar ju jobbtillfällen.

Det som driver svensk ekonomi är nu också att vi börjat bygga bostäder igen. Att tillfredsställa folkets behov är återigen bra för ekonomin.

I november var den svenska arbetslösheten 6,2 % vilket är väldigt lågt. För några veckor sedan kom rapporten om att den svenska ekonomin på ett år växt med 3,9 %. Med västerländska mått är det en rekordtillväxt.

Fler människor i Sverige höjer konsumtionen. Det saknas också arbetskraft i många arbetaryrken men också i tjänstemannayrken. Med bra SFI-undervisning, praktikplatser och återinförande även av kvalificerade arbetsmarknadsutbildningar, kan vi skapa arbete inte bara åt flyktingarna utan även åt oss alla.

Det gäller att bygga Sverige större, inte mindre.

Ofta är det misstro mot att välfärd fungerar så bra som det gör, som får folk att bli högerextrema. Tala med människor och berätta om hur bra det går för Sverige. Tillsammans är vi starka.

Det här inlägget postades i A-kassa, Ägande, Ägarskap, Anders Borg, Antisociala reformer, Arbetskraftsinvandring, Arbetslöshet, Arbetsmarknadsfrågor, Arbetsskapande, Avhumanisering, Beslutsfattande, Bidrag, Blockskillnad, Bostäder, Bristyrken, Demokrati, Den trefaldiga ekonomin, Effektivitet, Ekonomi, Fackligt, Fattigdom, Folkhemmet, Fördelningspolitik, Främlingsfientlighet, Framsteg, Framtid, Hyror, Invandring, Investeringspolitik, Jämnlikhet och feminism, Kapitalism, Keynesianism, Konsumtion, Köpkraft, Korståget mot välfärden, Kortsiktighet, Lönefrågor, Människan, Människan och värdet, Moderaternas politik, Myter, Orättvisa, Pengaskapande, Propagandans makt, Röstande, Samhälle, Samhällsvision, Samverkan, SD, Skatt, Socialbidrag, Socialförsäkringar, Solidaritet, Strategisk utveckling, Svenska modellen, Sverigedemokaterna, Syrien, Sysselsättning, Tillväxt, Utanförskap, Utbildning, Utveckling, Välfärd, Vänster/höger, Värderingar, Vinst, Vinsttak, Vision. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.