Utanförskapet en falsk idé

Cowboy Success

Foto: wixphoto.com

Utanförskapet är en falsk idé. 99 % av alla människor jobbar större delen av sina liv men de är sjuka och arbetslösa ibland. Då gäller det att inte behöva lämna hus och hem så fort man blir arbetslös eller sjuk. Vill man verkligen bara ha en god ekonomisk tillvaro endast då man är till nytta för arbetsgivaren? Vad har man då gjort sig till annat än en slav?

Vissa är sjuka större delen av sina liv. De höginkomsttagare och alla andra som är friska borde vara tacksamma för sin hälsa och inte klaga över skatten. En generös a-kassa behöver inte stå i strid med en full sysselsättning. Fram till den borgerliga regeringen på 90-talet i Sverige, hade vi en i det närmaste full sysselsättning och en generös a-kassa.

Sänkta bidrag och socialförsäkringar är bara till för att sänka lönerna för låg- och medelinkomsttagare. De skall göra människor så desperata att de accepterar dåliga villkor i nya jobb och försämringar i sina nuvarande av rädsla för utanförskapet. Detta bekräftar interna dokument från Moderaterna. Det är idén bakom Alliansens arbetslinje.

Det här inlägget postades i A-kassa, Allianspoltik, Antisociala reformer, Arbete, Arbetslöshet, Arbetsskapande, Barnfattigdom, Bidrag, Blockskillnad, Effektivitet, Ekonomi, Fattigdom, Folkhemmet, Fördelningspolitik, Funktionshinder, Handikappfrågor, Jämnlikhet och feminism, Kapitalism, Korståget mot välfärden, Kortsiktighet, Makt, Människan, Människan och värdet, Marknadspolitik, Maskopi, Moderaternas politik, Motivation, Myter, Nyliberalism, Omsorg, Orättvisa, Samhällsvision, Samverkan, Sjukersättning, Sjukpenning, Sjukskrivningar, Socialförsäkringar, Solidaritet, Sysselsättning, Utanförskap, Utförsäkring. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.