Hindra M från att stjäla 150 000 S-röster

Foto: Stacy Brumley at se.freeimages.com

Moderaterna fokuserar på dessa frågor för att sno S-väljare

  1. Den grova brottsligheten.
  2. Utanförskap och bidragsberoende.
  3. Klimat- och energifrågorna, där M också räknar in el- och bensinpriserna.

Källa: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/x8eokp/strategin-sa-vill-moderaterna-knipa-150-000-roster-fran-s

Bekämpa brottsligheten
Vad kan vi då göra? Gå ut starkt med hur Alliansen under sin tid genomförde en destruktiv polisomorganisation som fick många poliser att säga upp sig och att de minskade antagningen till polisutbildningen.

Brottslighet bekämpas bäst inte bara med straff utan särskilt med bra försörjningsmöjligheter, skola och i tid uppsökande social omsorg.

Bekämpa desinformation om sysselsättningen men ge också fler utsatta grupper chans till arbete
Berätta om hur det är en myt att utanförskapet och bidragsberoendet inte minskar. Enligt Ekonomifakta har Sverige en av de bästa sysselsättningsgraderna i EU och att utanförskapet minskar betydligt. Enligt denna SCB-artikel ökar sysselsättningen i Sverige sedan botten år 2010. 2010 regerade Alliansen.

Vi kan förstärka denna positiva sysselsättningstrend sedan 2010 med att förbättra möjlighet till subventionerad anställning även på deltid för dem med funktionsvariation/stressohälsa/annan ohälsa, utan arbetslivserfarenhet, för unga, för invandrare eller äldre.

Sedan är ett stort hinder för många funktionshindrade och/eller stressjuka att det saknas anställningar på deltid. Här måste offentlig sektor föregå med gott exempel och låta fler tjänster innebära att den sökande kan välja sysselsättningsgrad.

Vi har också effektiviserats i årtionden utan arbetstidsförkortning med hög arbetslöshet, höjd pensionsålder och ökande sjukskrivningstal som resultat. Kanske dags att dela på arbetena och förkorta arbetstiden med bibehållen lön?

Och tillbaks till förstapunkten, grov brottslighet är ofta det som uppstår när det är nästintill omöjligt att få ett lagligt, tryggt lönearbete för vissa grupper.

Sätt stopp för skenenande el- och bensininflation
Vi har en till stor del skattedrivet skyhög bensinsprisinflation. Folk accepterar inte om bensinpriset ökar över 18 kr/liter. Vi måste rädda miljön på ett annat sätt än att tillåta bensinpriset att stiga hur mycket som helst.

Borgarna vill införa kärnkraft. Det får vi inte gå med på pga explosions- och förvaringsriskerna. Istället måste vi inte bara tala om att elnätet behöver rustas upp utan också verkligen genomföra upprustningen. Sedan borde vi satsa oerhört på att bygga upp vätgastankar som förvaringskällor för grön energiproduktion.

Moderaterna har också talat om att strama upp den utomeuropeiska arbetskraftsinvandringen. Här måste S föregå med gott exempel och förhindra lönedumpning.

Ytterligare fördjupning finns här.

Det här inlägget postades i Allianspoltik, Arbetsdelning, Arbetskraftsinvandring, Arbetslöshet, Arbetsmarknadsfrågor, Arbetsskapande, Automatisering, Bensin- och diesel, Bidrag, Deltdsarbetslösa, Deltid, Effektivitet, Egenmakt, Ekonomi, Energi, Fackligt, Funktionshinder, Gängkriminalitet, Jobbmöjligheter, Jorden, Kärnkraft, Karriär, Keynesianism, Lönebidragsanställningar, Miljöpolitik, Miljöteknik, Moderaternas politik, Oljan, Produktivitet, Robotisering, Skatt, Slaveri, Socialbidrag, Socialförsäkringar, Solidaritet, Sysselsättning, Traineeanställning, Utanförskap, Vänster/höger, Vätgas. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hindra M från att stjäla 150 000 S-röster

  1. Ann Lindblad skriver:

    👍👍👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.