Alliansen vill utrota stora delar av medelklassen

Genom att de röda vill skapa bra villkor och löner även för arbetarna, så kan den som ändå vill bli akademiker lättare bli det. Generösare socialförsäkringssystem för alla är också viktiga för medelklassen.
Alliansen är inte alls bäst för medelklassen.

Genom att de röda vill förbättra villkoren och lönerna också för arbetarna, så kan detta leda till att färre väljer att konkurrera om akademikerjobben. Detta är bra för den som verkligen ändå vill bli akademiker.

Alliansens våta dröm är f.ö. att införa högskoleavgifter. Det skulle utestänga många fattiga akademikers barn från universitetet. Dessutom skulle det avskräcka arbetarbarn från att våga börja studera på högskola. Dessutom i dessa tider av återkommande arbetslöshet för många, så är en a-kassa som inte tvingar höga tjänstemän att bli korvgubbar med en gång de blivit arbetslösa tjänstemännens bästa skydd för att förbli en del av medelklassen.

 

Det här inlägget postades i A-kassa, Arbete, Arbetslöshet, Blockskillnad, Klassamhället, Klasskamp, Klassresa, Utbildning, Vänster/höger. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.