Annie Lööf använder härskartekniker

Foto: AleksandarMomirovic

Foto: AleksandarMomirovic/freerangestock.com

I TV4:s partiledardebatt 11 september mellan bl.a. Stefan Löfven och Annie Lööf, så använde sig Lööf av flera härskartekniker:

1. Härskarteknik: Lööf ville framstå som mer påläst genom att ta med ett digert kompendium som Löfven inte fått tid att läsa in sig på. Hon tyckte att han skulle ta hem hennes kompendium och läsa på. Detta är att indirekt begära att han kommenterar material som han får i handen och är orimligt och omöjligt. Det vet Annie Lööf om. Det är därför hon gör det. Lika lite som Lööf är inläst på allt material i hela världen, är Löfven eller Reinfeldt det. Nu hävdar Löfven dessutom att han hade läst häftet och om han då tagit emot det, hade det än mer verkat som om han inte läst på det.

2. Omvänd sexism: Genom att påtvinga Löfven material som han inte frågat om ville hon få det att framstå som att han inte lyssnade på en ung tjej. Om han hade tagit emot det, hade han också förlorat genom att då verka mindre påläst än Lööf.

3. Integritet: Löfven har rätt att inte ta emot material. Det är Lööfs eget problem att hon försöker påtvinga andra sina medhavda dokument.

Vad kan vi dra för slutsats av detta? Annie Lööf  är inte tillräckligt påläst som politiker för att klara en debatt utan att ta till fula knep.

Det här inlägget postades i Allianspoltik, Annie Lööf, Demokrati, Makt, Valstrategi, Vänster/höger, Yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.