Beskatta de rika för att skapa nya jobb

Vi kan inte kraftigt öka beskattningen på vanliga människors inkomster för då får man inte ut något av att jobba.

Då måste vi öka beskattningen av dem som tjänar över 50 000 kronor i månaden och på dem som äger mer än 12 miljoner kraftigt. Dessa svälter inte även om skatten är hög.

Det har skett en enorm omfördelning av samhällets tillgångar till förmån för den lilla eliten i toppen.

Vi måste ha ett samhälle som omfördelar pengar från eliten i toppen så att den kan användas för att skapa jobb och välfärd åt folket i gemen.

När jordbruket effektiviserades så var detta positivt för då kunde fler jobba med annat. På samma sätt borde det vara med effektiviseringen av arbetslivet i stort. Den borde inte leda till arbetslöshet utan till att vi kan jobba med t.ex. mer kreativa och meningsfulla yrken.

Sedan måste det finnas en gräns för effektiviseringen. Den får inte gå ut över verksamhetens kvalitet eller leda till ökad ohälsa.

För att ha råd med att inte effektivisera ihjäl oss måste vi beskatta de välbeställda hårdare. För att detta ska kunna ske får inte de rika kunna flytta utomlands. Det behövs en internationell skattesolidaritet. Medborgare i alla länder, förena er!

Det här inlägget postades i Ägande, Arbete, Arbetslöshet, Arbetsmarknadsfrågor, Fördelningspolitik, Globalisering, Kapitalism. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.