Borg befarar ny finanskris 2018

Enligt Dagens ETC 2014-06-13 kommer nästa bankkris runt 2018 enligt info som Anders

Foto: freeimages.com

Foto: freeimages.com

Borg gett bankerna vid ett enskilt möte. Då löper Sverige extremt stor risk att drabbas av samma åtgärdsprogram som Sydeuropa nu går igenom. Det som räddade oss från de mest svåra följderna av finanskrisen 2008 var våra höga skatteintäkter och lite striktare reglering av bankerna. Se till att politikerna och bankcheferna börjar motarbeta krisen 2018 redan nu. Höga skatter och striktare regleringar av marknaden är i alla fall inte de blåas paradgren nr 1.

En kompis skrev: ”Att avskaffa ränteavdragen för bostadslån vore en bra början. Pengarna skulle kunna användas till att ta bort skatten på små ränteinkomster, t.ex. bankkonton, för att uppmuntra folk till att spara och inte låna. Problemet i Sverige är ju inte statens skuldsättning, utan folkets.

Sedan så leder den ökande andelen av produktionsresultatet som går till vinster åt ägarna att folkmajoriteten får allt mindre i lön. Då tvingas folk skuldsätta sig för att hålla konsumtionshjulen rullande. Till slut skall räntan på lånen på lånen betalas tillbaka och då blir det bankkris.

Folkmajoriteten behöver höjda löner, socialförsäkringar och bidrag så att det kan såväl spara som konsumera mera för egna och inte lånade pengar. Det måste bli betydligt svårare för banker och andra finansinstitut att förmedla konsumtionslån.

Det här inlägget postades i Anarkokapitalism, Anders Borg, Avregleringar, Bank och finans, Bank- och finanskriser, Bank- och skuldrevision, Bankreformering, BIS-banken, Blockskillnad, Pengaskapande, Skatt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.