Borgarnas fördunkling

Borgarna har bedrivit en fördunkling av skillnaden mellan vänster och höger sedan 2000-talets början. Men om du letar runt, så tror jag du kommer att upptäcka att tre viktiga skillnader mellan högern och vänstern är:

– högern anser att så lite som möjligt ska bedrivas eller bekostas via stat och kommun. Tror du att detta gynnar dig om du inte har en rejält hög inkomst?

– högern vill kraftigt sänka skattetrycket: Tror du då att man kan ta hand om lika många utsatta eller anställa lika många till bra villkor i det offentliga?

– högern vill ta bort det mesta av arbetsrätten (dvs lagar som förhindrar nyckfulla uppsägningar och ger skydd mot ohälsosamma arbetsvillkor). Tror du att detta gör att du kan bli kvar på jobbet tills du är 65? Tror du att det gör att du vågar göra din röst hörd när chefen domderar något felaktigt eller ohållbart? Vad händer om du inte klarar av allt redan igår på jobbet om chefen får rätt att avskeda som han vill? Vilka förutsättningar ger det för utsatta grupper som funktionshindrade att kunna bidra?

Det här inlägget postades i Arbetsrätt, Blockskillnad, Offentlig sektor, Privatisering, Skatt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.