Brist på framtid och samhällelig gemenskap skapar stenkastande ungdomsgäng

I GP 130512 stod det om 11-14-åringar som utreds av polisen för att ha vandaliserat spårvagnar och t.o.m. ha hotat och lättare misshandlat personer som sagt till dem att sluta.

Artikeln lyckas inte riktigt ange varför ungdomarna gjorde så här. Men jag tror att ungdomar känner en allmän hopplöshet för att framtiden varken erbjuder dem /anständiga/ jobb ens efter en högre utbildning. Då tappar många orken att anstränga sig för att kvalificera sig för samhället. Samtidigt blir vi alltmera ensamma och vi bryr oss inte om dem det går snett för.

Vi måste skapa ett samhälle med anständiga, meningsfulla jobb åt alla och med kvalificerade jobb för dem med eftergymnasial utbildning. Vi måste skapa ett samhälle som fångar upp dem som mår dåligt och för in dem i en kärleksfull, samhällelig gemenskap. Vi kan investera i skolor, jobb och trygghetssystem nu eller i fängelser om tio år.

Det här inlägget postades i A-kassa, Allianspoltik, Antisociala reformer, Arbete, Arbetslöshet, Arbetsskapande, Blockskillnad, Ekonomi, Fattigdom, Fördelningspolitik, Framtid, Investeringspolitik, Jämnlikhet och feminism, Keynesianism, Korståget mot välfärden, Kortsiktighet, Människan, Människan och värdet, Motivation, Rättvisa, Samhälle, Samhällsvision, Solidaritet, Strategisk utveckling, Sveket mot Sverige, Sysselsättning, Vänster/höger, Vision. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.