Den rödgröna framtiden är ljus

Foto: freeimages.com

Foto: freeimages.com

I framtiden så är människan och miljön målet. Inte den ständigt ökande miljöförstörande och fattigdomsskapande kapitalkoncentrationen. Pengarna och välfärden kommer att komma alla till del. Samtidigt kommer en allt snabbare automatisering och robotisering att befria människan från tunga och alienerande jobb. Fler kan arbeta inom offentlig sektor och inom kultur. Samhällsskadliga privatiseringar kommer att återställas och inga nya onödiga privatiseringar kommer att ske. Resurserna kommer att vara större och hjälpmedlen fler. Tidigare tunga monotona arbeten inom privat sektor fasas ut i takt med automatiseringen. Bostäder med hög standard kommer åter igen att vara en social rättighet och inte en marknad för vinstmaximering. Detta kommer även leda till att priserna på bostadsrätter och villor sänks betydligt.

Kvinnoakademikeryrken och kvinnoarbetaryrken kommer inte längre att vara undervärderade.  Men alla kommer att ha väldigt goda livsvillkor då robotiseringen kommer att fortsätta att öka och stå i folkets och inte i kapitalets tjänst. Eftersom allas standard kommer att vara så hög på grund av teknikutvecklingen så behöver man inte sträva efter att ha mycket högre lön än alla andra. Alla kommer ändå att få en god pension, sjukpeng och generösa ersättningar i övrigt. Semesterdagarna kommer att bli fler och arbetstiden sänkas drastiskt.

Redan i dag finns det mycket miljöbesparande teknik som går att utveckla än mer om inte kapitalet tillåts sätta käppar i hjulet. Automatiserad återvinning kommer att minska belastningen på ekosystemen då det kommer att vara en mycket hög grad av återvinning. Bidödande eller på annat sätt livshotande miljögifter kommer att förbjudas och ersättas med miljövänliga alternativ. Läkemedel kommer att kontrolleras hårdare än i dag så att inte allvarliga bieffekter kan uppstå.

Asylpolitiken kommer att vara human och generös för den som har giltiga skäl. De rödgröna kommer att verka för en hållbar ekonomi i hela världen så att färre behöver fly.

Sammanfattningsvis, de rödgröna kommer att bygga ett samhälle där människan är målet och inte medlet. Ett samhälle som blir starkt av gemensamma ansträngningar. Ändå är detta bara några grundläggande punkter. Den ljusnande framtid är vår, om vi samarbetar.

Det här inlägget postades i A-kassa, Arbete, Arbetsrätt, Arbetsskapande, Ekologi, Ekonomi, Energi, Folkhemmet, Fördelningspolitik, Hyror, Lönefrågor, Lycka, Människan och värdet, Miljöpolitik, Miljöteknik, Offentlig sektor, Rättvisa, Samhälle, Samhällsvision, Samverkan, Skola, Sysselsättning, Utbildning, Välfärd, Värderingar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.