Ett kunskapssamhälle för alla

Det är genom vår möjlighet att erbjuda förädlade produkter och tjänster av hög kvalitet som vi har möjligheten att konkurrera med de underbetalda arbetarna i tredje världen.

Bara därför blir inte svenskarna mer begåvade.

Därför krävs det en skolgång som förmedlar hur kunskap är kul och som ger eleverna utmaningar som kräver färdighet på en realistisk nivå.

Därutöver är Komvux viktigt för att inte bara individerna behöver och förtjänar såväl en andra som en tredje och fjärde chans. Samhället behöver dem som kan skapa kunskapsförädlade tjänster särskilt inom teknik.

Kunskap är svårt för många och särskilt teknisk kunskap. Därför behövs Komvux. Därför behövs det även tekniska förkomvux där man i en avslappnad miljö får leka och lära sig till en teknisk och matematisk förståelse, så att det blir lättare att inhämta dessa kunskaper på en mer avancerad men ändå realistisk nivå på Komvux och universitetet.

Samtidigt lever vi i ett samhälle där ny teknik ersätter gammal och efterfrågan på olika kompetenser försvinner. Därför måste det finnas studiemedel för att byta karriär på såväl komvux- som universitetsnivå sent i livet.

Det här inlägget postades i Globalisering, Konkurrens, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.