EU, Alliansen, SVT och de opartiska nyheterna

När Aktuellt behandlar EU, så är det som det alltid är en stor överraskning av det som sker. Fullständigt aningslöst presenteras händelser. Projektet har funnits igång i 65 år utan djupare analyser.

Hur det skett och vilka organ som verkat har aldrig förmedlats. Inte knyst om europakten. Inga frågor.

Att se och höra på nyheterna i på SVT tillhör det mest eftergivna och flata man tänka sig. Det verkar som journalistiken håller på att försvinna.

Att höra nyhetsläsarna presentera nyheter med dessa inövade tonfall och polerade fasader oavsett vad som händer sker här och i världen. Om de är EU-kris eller en bokmässa, så blir det ungefär samma sak. Dessa läsare kunde lika gärna ersättas av digitaliserad kostymdockor.

Hela studion liknar en glittrande discohall. Det är så tröttsam med denna teater varje kväll och hör denna triumferade signatur flöda ut i etern.

Inte ett dyft av personlighet. Allt ska var neutralt och totalt livlöst. En total sterilisering. Objektivitet till döds. Men det är ingen objektivitet.

Allt är urvalt och då är det subjektivt. Antingen är dessa förmedlare helt okunniga om vad som händer och sker runt oss eller så vill de hålla svenska folket okunniga.

Det är som varje nyhet i samhället vore en total överraskning för SVT. Denna tidsmedvetenhet sträcker sig till det dagsfärska, som om det vore nybakat bröd.

Är det mer än ett halvår, då tillhör detta redan en antikt tid. Redaktionens analyser blir endast en upprepning av vad ”eliten”och beslutsfattare tycker.

Allt som sker kommer ur en och samma process. Sedan 70-talet väller en liberalisering fram över Sverige som aldrig ifrågasätts.

De samhällsreportage som finns, finns sent på söndagkvällen och ev, repris i kunskapskanalen. Men om man inte själv gör efterforskningar, så skulle man inte veta något.

Hur har t.ex. europakten behandlats? Hela demokratin håller på sopas iväg. Vilken ideologi finns bakom EU? Har SVT lyft om den frågan? Om nej , varför är inte detta gjort? Ingen kunskap? Ingen vilja? Får inte?

Nej, de kan inte därför att de vet inte vad som är ett samhälle och vad som hänt under dessa 65 år med EG/EU-eliten. Underlåtenheten är väldig.

Vem konstruerade EU? Folket, demokrater eller storföretagen? European Round Table of Industrialists under 80-talet är konstruktörerna bakom EU.

Storföretagens lobbygrupper, med Roundtablegruppen i spetsen, har kraftigt bidragit till den nyliberala omstrukturering som skett i EU sedan det inre marknadsprojektet sattes i verket. En skräddarsydd lösning. Inte ord nämns i detta på SVT.

BBC och andra engelska medier vågar kritisera. Där finns material och artiklar som ni inte har visat.

Ett annat exempel på SVT:s flathet är debatten nyligen i Aktuellt mellan bostadsminstern Stefan Attefall och Veronica Palm om bostadsköerna. Vad tycker du? Jaha, och vad säger du om detta? Jaha. Tack så mycket för att ni kom hit till Aktuelltstudion!

Fy tusan vilket eländig nyhetsrapportering och analyser vi har med SVT. Man kan fråga sig vad vägleder alla andra programs syn på människor.

Ett annat exempel på SVT:s flathet är debatten nyligen i Aktuellt mellan bostadsminstern Stefan Attefall och Veronica Palm om bostadsköerna. Vad tycker du? Jaha, och vad säger du om detta? Jaha. Tack så mycket för att ni kom hit till Aktuelltstudion!

Att CIA även opererade även i Sverige förra året tog sin tid. TV4 var ute samma kväll om det hela.

Onsdagen den 8 juni 2011 offentliggjordes SCB:s stora väljarsympatiundersökning och Socialdemokraterna kom ut som den stora vinnaren.

”Vi och tidningarna kritiserar Juholt nu och samtidigt kommer de här siffrorna… Varför då?”

SVT Aktuellts programledare Anna Hedenmo såg uppriktigt upprörd ut när hon i onsdags ställde frågan till statsvetaren Jenny Madestam. Ja, det är verkligen en märklig kommentar.

Hur långt har den nyliberala propagandan nått SVT som en fri och opartisk television? Hur är detta ställt på SVT och med det demokratiska försvaret?

Det här inlägget postades i SVT. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.