EU, liberal politik och raseringen av välfärden

EU går inte folkets vägnar utan industrins. Projektet EU:s inre marknad utarbetades av det Europeiska Runda Bordet för Industriidkare, som förelades EU-kommissionen i form av en hemlig vitbok! Om detta berättade f.d. Volvochefen Pehr G. Gyllenhammar, som länge var Runda Bordets ordförande, i Sveriges Radio i januari 1994.

Han meddelade 1982 i New York inför 1000-tals av USA:s mäktigaste affärsmän den nya given:

”Vi behöver bildligt talat en ny Marshallplan. Företagarna måste rycka Europa ur dess ekonomiska och politiska förlamning. Industrin ska skjuta trångsynt nationell politik åt sidan och utveckla nya strategier för tillväxt i Europa.”

Det vann stort gehör. Trångsynt nationell politik och förlamande ekonomi var reforms- och välfärdspolitiken tillsammans med blandekonomin. Liberalerna syftade på  Sverige och andra länder i Europa. Uttalandet visar ett dolt budskap: ”skapa en ekonomisk och politisk förlamning som bryter väg”

Vad  händer Sverige 1982 – 1992? Det förtäljer historien. Det är tiden då Sverige går in i EU. Sverige går igenom den värsta kris i modern tid politiskt och ekonomiskt. Välfärdspolitiken krossas. 500.000 människor blir arbetslösa. Svensk ekonomi förblöder efter en våldsam spekulation på valutor och fastigheter. Banker och företag går i konkurs. Finanskraschen kommer 1992. Sverige havererar. Goda svenska företag blir utlandsägda. Vi hade tidigare  ett samhälle som var byggt på solidaritet och rättvisa

”Gemenskap, fred och enhet” betyder inte någon social och europeisk gemenskap  utan en industriell ekonomisk gemenskap dvs de helt fria marknadskrafterna utan sociala hinder och utan nationella gränser. Målet är en superstat, som folken i Europa misstänker,  men som EU-politiker förtiger.

Vi kan se vad om hänt länder som varit motståndare som Sverige och England; och de länder som nu gått in i EU. Polen har fått lägga ned 1miljon jordbruk för att anpassa sig till EU:s storskaliga livsmedelsindustris krav. Franska mejerier producerar mejeriprodukter för mer eller mindre hela Europa. Frukt, grönsaker och kött kommer från specialiserade regioner. Fjärrtransporter med lastbil är legio. Ungerns vinodling uppköps av franska odlare och läggs ned vilket lett till en stor arbetslöshet. Europas tidigare fiskarsamhällen förvandlas till en storskalig fiskindustri som skadar och hotar framtidens fiskebestånd. Den industriella modellen  är massproduktion och specialisering utan hänsyn.

Välfärdssystem bryts ned och reformpolitik tvingas bort. Lagstiftningen i Sverige och EU bygger alltmer på ideal som upphäver sociala grundvalar för familj och samhälle som gällt i årtusenden. Ny rättfärd gynnar de rika och tar från de svaga. Orättvisor skapar aggressivitet, revolt och mer polisverksamhet. Folket blir en motståndare. FRA-lagen är ett led på vägen till detta kontrollsamhälle. Det tekniskt kontrollerbara, myndighetsutövande och detaljstyrda samhället tvingar fram det enbart ekonomiska hänsynstagandets etik.

Jorden slår nu tillbaka. Klimatet är ur balans. Skogar brinner, glaciärer smälter och terror och kaos sprider sig i världen. Det visar det ohållbara av det som människor gjort som giltigt och sant.

Regeringen borde värna om Sverige och folket i vårt land. Regeringens politik förändrar grundvalar i det demokratiska samhällets och rättssamhällets bestånd. Liberal politik är orättfärdig och strider mot mot alla livsvillkor.

Det här inlägget postades i Bidrag, Blockskillnad, Sociala strukturer. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.