Fler jobb, inte mer tvångsåtgärder

Foto: freeimages.com

Foto: freeimages.com

Flamman skriver att tvångsåtgärderna mot arbetslösa och socialbidragstagare riskerar att fortsätta. S vill inte kasta ut FAS 3:arna i ingenting. De vill skapa något nytt innan de avvecklar FAS 3.

Tvångsåtgärder för att få ner arbetslösheten är inte den röda vägen. Det är den blå inte för att skapa fler jobb utan för att hålla ned löner och arbetsvillkor.

Men redan nu går de flesta svenskar på knäna. En stor andel av de yrkesarbetande får komplettera med socialbidrag för att kunna försörja sig.

Är det inte dags att arbeta tillsammans för att stärka välfärden och men meningsfull sysselsättning igen?

Bästa sättet att få fler jobb är att bygga ut den nedbantade offentliga sektorn! Näringslivet effektiviserar, automatiserar och rationaliserar sin personal för mycket för att kunna sysselsätta hela arbetskraften.

Fram till 90-talet kunde Sverige upprätthålla ett generöst socialförsäkringssystem och den fullaste sysselsättningen i den fria världen! Jag vet att vi kan göra så igen.

Trygga människor vågar. Trygga människor kan. Människan är målet!

Källa: http://www.flamman.se/slapp-fas-3arne-loss-det-ar-snart-var

Det här inlägget postades i A-kassa, Allianspoltik, Antisociala reformer, Arbete, Arbetslöshet, Arbetsmarknadsfrågor, Arbetsskapande, Avhumanisering, Bidrag, Blockskillnad, Klasskamp, Kontrollsamhället, Kortsiktighet, Makt, Människan, Människan och värdet, Samhälle, Samhällsvision, Samverkan, Socialbidrag, Socialförsäkringar, Solidaritet, Sysselsättning, Välfärd, Vänster/höger, Värderingar, Vision. Bokmärk permalänken.

1 svar på Fler jobb, inte mer tvångsåtgärder

  1. Lee skriver:

    FAS3 är en improduktiv och ineffektiv åtgärd. Den är i första hand till för att disciplinera och pressa människor tillräckligt hårt för att de skall sluta att ställa krav på löner och arbetsvillkor. En lönedumpnings- och skrämselstrategi från den osympatiska högern, helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.