Folkkampanjen för gemensam välfärd’s första möten i 10 städer 21 sept 2013

Folkkampanjen för gemensam välfärd hade sina första möten i tio olika städer igår. Red Justice var på mötet i Göteborg. Kampanjen har tre budskap: Nej till vinst i välfärden. Stoppa nedskärningarna och försvara och utveckla den gemensamma välfärden. Den vill få både borgerliga och rödgröna väljare att driva på politikerna att bygga ut och försvara den kollektiva välfärden.

Gymnasieläraren Karin Berg från Schillerska gymnasiet i Göteborg sade att friskolorna som inte bara tömmer kommunala skolor på resurser också har ett vinstmål som är överordnat och står i strid med läroplanens mål om att skolan ska göra allt den kan för att var enskild elev ska nå sin fulla potential.

En sjuksköterska berättade om 18 timmars pass utan tid att gå på toaletten som ledde till hög risk för fatala felbeslut och långa, djupt omänskliga vårdköer.

En läkare berättade om hur privat vård alltid är sämre än offentlig vård. På privata vårdcentraler ser de patienter med reella vårdbehov som enbart kostnader och försöker fösa över dessa på den kommunala vården eller på de offentliga akutsjukhusen. Även Red Justice har skrivit om hur all privat vård, även offentligfinansierad privat vård, har större dödlighet för patienterna än renodlat offentlig vård enligt internationella, vetenskapliga  undersökningar.

Samtidigt vill en bred majoritet av såväl rödgröna som borgerliga väljare ha mer resurser till och stopp för privatiseringen av den kollektiva välfärden.

Så lyssna nu politiker! Gör om, gör rätt!

Det här inlägget postades i Ägande, Ägarskap, Äldreomsorg, Allianspoltik, Antisociala reformer, Barnomsorg, Beslutsfattande, Effektivitet, Folkhemmet, Frihet, Friskolor, Funktionshinder, Hälsa, Handikappfrågor, Individualism, Kapitalism, Konkurrens, Korståget mot välfärden, Människan, Människan och värdet, Moderaternas politik, Nyliberalism, Offentlig sektor, Omsorg, Röstande, Samhälle, Samhällsvision, Sjukskrivningar, Sjukvård, Skatt, Skola, Solidaritet, Statligt ägande, Utbildning, Utsatta yrken, Välfärd, Vänster/höger, Vård, Värderingar, Vinst, Vision. Bokmärk permalänken.

1 svar på Folkkampanjen för gemensam välfärd’s första möten i 10 städer 21 sept 2013

  1. Ann Lindblad skriver:

    Jag var också på manifestationen för gemensam välfärd i går. Vad härligt att så många samlas kring detta men vad tråkigt att det behövs! Hoppas alla tänker till om vilket samhälle vi skall ha inför valet nästa år. Kände igen mig i Claes Malmbergs ord om solidaritet och om att vi måste ta ställning till vilket samhälle vi vill ge kommande generationer. Och om att alla har rätt till ett bra liv antingen jag är rik, fattig, sjuk eller frisk. Skatt efter förmåga, inte tvärtom!
    Tack alla ni som dragit igång kampanjen!
    Låt oss arbeta för ett solidariskt, rättvist samhälle där alla kan ha ett värdigt liv som resultat av valet nästa år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.