Ge socialsekreterarna bättre villkor

Foto: Chance Agrella/freerangestock.com

Foto: Chance Agrella/freerangestock.com

Landets socialsekreterare har ett oerhört viktigt uppdrag. De bistår människor i nöd. De är samhällets sista utpost. Men socialsekreterarna har på många håll i en landet en oerhört pressad situation. Alliansens regeringsinnehav kantades av nedskärningar. Nu ser vi konsekvenserna av detta.

Arbetsmiljöupplysningen, ett samarbete mellan Svenskt Näringsliv, LO och PTK, skriver:
”Socialsekreterarnas arbetssituation kännetecknas av bland annat hög arbetsbelastning, situationer med hot och våld, hög personalomsättning samt omstruktureringar.”

Sveriges Radio rapporterar om en hård arbetsbelastning i Östergötland. I Strömsund ser det inte mycket ljusare ut. Inte heller i Göteborg. Akademikerförbundet SSR och Regeringen utreder socialsekreterarnas arbetssituation.

Socialsekreterarna måste få bättre villkor. Vi föreslår:

* ökad grundbemanning
* minskat administrativt ansvar
* stärkt skyddsarbete
* utökad dialog med arbetsgivare

Genom att hjälpa socialsekreterarna hjälper vi även de allra mest utsatta i vårt samhälle. Vi skapar även nya arbetstillfällen och ökar köpkraften genom att öka grundbemanningen. Det är både mänskligt och ekonomiskt försvarbart.

Det här inlägget postades i Demokrati, Familjeliv, Fattigdom, Folkhemmet, Keynesianism, Köpkraft, Kortsiktighet, Människan, Människan och värdet, Nyliberalism, Offentlig sektor, Skatt, Svenska modellen, Välfärd, Vänster/höger, Värderingar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.