Inte bara att ta ett jobb

Högern vill ha ett samhälle där medborgarna med mössan i hand accepterar de jobb som erbjuds dem. Detta bygger på ett synsätt eller en myt att arbetsgivarna vill folket väl och ge dem en skälig lön och anständiga arbetsvillkor. Så är inte fallet. Samhället är ett krig mellan klasserna. Överheten vill helst att stora delar av folket ska jobba med låga löner under hård press och osäkra villkor för att några få privilegierade ska få njuta samhällets frukter. Enda sättet att motarbeta detta är att bygga ett samhälle där medborgarna kan streta emot att acceptera skitjobb. Endast när arbetsgivarna får svårt att få tag i folk till skitjobben, börjar de att förbättra villkoren för dessa jobb. Det behöver inte finnas några skitjobb!

Vad är då ett skitjobb? Det kan handla om att det medför hög risk för skador i arbetet, om arbetsbelastningen ligger på skadliga nivåer, om den psykosociala arbetsmiljön är skadlig eller om det är extremt lågbetalt. Jag tycker inte att någon som skall försörja sig själv borde behöva acceptera ett jobb som betalar mindre än 20 000 i månaden före skatt.

Ett skitjobb som ökat enormt i antal utövare i takt med de borgerliga utförsäkringarna är den prostituerades.

Det här inlägget postades i Arbete, Arbetsmarknadsfrågor, Sociala strukturer, Socialförsäkringar, Utsatta yrken. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.